Rusia apelează la mercenari, recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru. Salariul modest oferit

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”.

12 mai 2022, 14:17
Rusia apelează la mercenari, recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru. Salariul modest oferit

Rusia angajează militari, anuţuri pe ejobs-ul rusesc! „Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunț. În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ți risca viața în Ucraina, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

În Piața Roșie, Putin a onorat sacrificiul soldaților ruși care au murit în „operațiunea sa specială „, motiv de „mare doliu pentru toți rușii ” și a anticipat un „sprijin special” pentru orfanii lor. Numai că departe de evenimentele oficiale, caută alți soldați pe care să-i trimită pe front: bărbați cu vârste între 18 și 40 de ani, dispuși să intre în armată și să-și riște viața pentru salariul unui profesor.

Cât câștigă un român în Armată! Iată care sunt salariile soldaților și ale ofițerilor!

Nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care și-au pierdut viața până acum în rândul trupelor ruse de pe front: astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileri, comandanți de infanterie, „tunieri antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB , serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

O mobilizare continuă, deși parțială și deghizată, care se desfășiară în cele mai îndepărtate regiuni ale țării, unde birourile de recrutare îi flatează pe foștii militari cu servicii contractuale de la 30 la 50 de mii de ruble pe lună pentru a pune la punct departamentele.

În anunțuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de șase luni, de cele mai multe ori destinația nu este indicată, așa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruți trimiși pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exercițiu”.

Bombardamente intense în estul Ucrainei, se cutremură pământul. Ruşii au ucis civili şi au provocat mari distrugeri

Cerințele și condițiile preconizate indică așadar o angajare imediată, în scopul întăririi liniilor angajate pe frontul de est, unde Putin a concentrat a doua fază a atacului care – spre deosebire de prima care a eșuat recent – promite să fie lungă și costisitoare în termeni de soldați.

Înșiși milițienii Grupului Wagner, au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”. Rusia recrutează noi luptători. Peste tot și chiar cu mijloace neobișnuite, cum ar fi un site pe care de anunțuri cu locuri de muncă.

Salariul de 40-50 de mii de ruble pe lună îi poate atrage mai ales pe foștii militari care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, unde venitul pe cap de locuitor nu ajunge la jumătate (mai ales în agricultură: 281 de euro). O sumă destul de modestă pentru a-și risca viața, mai ales dacă e comparată cu venitul soldaților profesioniști. Să revenim la anunțuri.

Un anunț pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”, granița pe care Moscova o consideră amenințată de extinderea NATO și de un plan fantomatic de atac asupra Crimeei planificat de Kiev, care ar justifica invazia.

Condițiile prevăd 40-50 de mii de ruble plus o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime. Printre „beneficii”, se numără participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37 de mii de euro), furnizarea de rații alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Printre cerințele indicate se numără „absența rudelor apropiate cu domiciliul în străinătate „, probabil indispensabilă pentru a garanta loialitatea față de Rusia într-o lume care i-a devenit ostilă.

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”. Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv, mai ales când candidatul ajunge în punctul în care va citi: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”. În rest, se mai caută sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alte profiluri de luptători în fucție de specializare.

Pe scurt, Moscova a sărbătorit luni o victorie asupra nazismului care a avut loc în urmă cu 77 de ani, însă după 75 de zile de război, nu o poate sărbători pe cea asupra ucrainenilor. Pentru asta este nevoie de bărbați dispuși să se sacrifice cauzei promițând „stabilitate”. Recrutările continuă.

Un soldar rus capturat a făcut dezvăluiri depsre salarii: „Am vrut să scap de sărăcie”

Un soldat rus capturat de ucraineni a recunoscut că a mers în război pentru a scăpa de sărăcie şi le-a dezvăluit acestora ce salarii primesc ofiţerii lui Putin.

El a fost înregistrat, iar filmarea a fost publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina şi a devenit virală.

Potrivit clipului video, prizonierul le-a spus ucrainenilor că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de doar 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro.

„Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina? 60 de mii ruble sau 550 $ pe lună! În această sumă, armata rusă evaluează viețile invadatorilor săi, iar apoi îi aruncă liberi (…).

Motivația lui nu este o victorie, ci de „a hrăni” familia sa. Și degeaba trebuie uciși ucraineni pașnici pentru asta”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului ucrainean al Apărării.

Recent, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că luptătorii ucraineni vor fi remuneraţi cu o sumă mult mai mare decât ruşii. „Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara.

Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 grivne pe lună.  Nu trebuie să ne mulţumească nimeni, dar trebuie să ştie că această ţară le este, cu siguranţă, recunoscătoare. Vom continua aşa până când războiul se va încheia”, a declarat Zelenski.


loading...
Partenerii noștri