Rusia, aproape de a începe un război împotriva SUA, susțin oficialii de la Moscova

Relațiile dintre SUA și Rusia au ajuns atât de încordate încât cele două state sunt foarte aproape să pornească un nou Război Mondial, avertizează Ministerul de Externe de la Moscova. 

05 mai 2023, 15:30
Rusia, aproape de a începe un război împotriva SUA, susțin oficialii de la Moscova

Serghei Riabkov, ministrul adjunct de la Externe din Rusia, a profitat de ocazie pentru a susține că statul pe care-l reprezintă depune eforturi pentru ca tensiunile să nu escaladeze. Astfel, adjuctul lui Serghei Lavrov vrea să spună că războiul nu e declanșat datorită Rusiei.

„Depunem eforturi pentru a evita ca relaţiile cu SUA să cadă în abisul unui conflict armat deschis, suntem deja în pragul lui, pe marginea acestui abis”, a afirmat Riabkov.

Viceministrul rus a mai transmis că reprezentanţii SUA încearcă să manifeste detaşare şi „să promoveze în media occidentale teza neimplicării Washingtonului în atacul terorist asupra Kremlinului, atentând la viaţa preşedintelui rus”, a mai comentat Serghei Riabkov.

 

Cum comentează SUA și Ucraina, reacție după acuzațiile Rusiei

 

Joi, 4 mai, rușii au acuzat SUA că ar fi autorul presupusului atac cu drone asupra Kremlinului, pe care susţine că l-a dejucat cu o zi înainte. Americanii au reacționat, de asemenea, în urma acestui eveniment. Ei au catalogat acuzațiile drept „o minciună”.

Miercuri, administrația de la Moscova a anunțat că a interceptat două drone ucrainene care vizau Kremlinul. Locotenenții lui Vladimir Putin au declarat că a fost vorba despre o „tentativă de asasinare” a președintelui.

Și Ucraina a reacționat, prin intermediul lui Volodimir Zelenski. Președintele de la Kiev a susținut că nu are niciun fel de implicare, pentru că nu are suficiente arme și că toate bombardamentele le efectuează pe teritoriul Ucrainei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, este ferm convins că este vorba despre un complot SUA – Ucraina.

„Eforturile Kievului şi ale Washingtonului de a nega responsabilitatea sunt total ridicole. Deciziile privind astfel de atacuri nu sunt luate la Kiev, ci la Washington”, a comentat oficialul de la Moscova.