Rusia și-a găsit noi parteneri pentru exporturile de aur. Cu ce puteri și-a dat mâna Vladimir Putin

După ce SUA și alte state occidentale au interzis afacerile cu Rusia, liderul de la Kremlin și-a găsit alți parteneri. Printre afacerile „mutate" se numără cele ce vizează aurul. Astfel, Putin și-a dat mâna cu Emiratele Arabe Unite, un stat care a dovedit în ultimele două decenii că știe să facă bani și să se dezvolte într-un ritm accelerat.

05 mai 2023, 08:36
Rusia și-a găsit noi parteneri pentru exporturile de aur. Cu ce puteri și-a dat mâna Vladimir Putin

Emiratele Arabe Unite (EAU) este „invadată” de aurul Rusiei, cu lingouri în valoare de 500 de milioane de dolari. De asemenea, Turcia și Hong Kong și-au dat dat și ele mâna cu Vladimir Putin, în afacerile cu aur, după ce companiile occidentale au fost nevoite să renunțe la lingourile rusești, pe fondul sancțiunilor, scrie Business Insider.

Potrivit datelor vamale de la ImportGenius, citate de Bloomberg, mărfurile rusești au fost redirecționate către țără fără restricții pe model occidental. De exemplu, EAU a cumpărat peste 500 de milioane de dolari reprezentând aur, anul trecut. Cei mai mulți comercianți au sediul la Dubai, comercianți precum Paloma Precious DMCC, care a importat 109 miliarde de dolari.

Turcia a importat aur în valoare de aproximativ 305 milioane de dolari din Rusia. Aurul a trecut prin aeroportul din Istanbul timp de șase luni, în 2022.

VPower Finance Security din Hong Kong, care efectuează transferuri în aur și numerar pentru băncile din China, a intervenit ca nou jucător, prin gestionarea a peste 300 de milioane de dolari din aur rusesc, din martie până în august 2022.

Emiratele Arabe Unite ar putea intra în curând, în BRICS, alianța economică a statelor conservatoare.

 

Tezaurul României, capturat în continuare de Rusia

 

Între timp, Rusia preferă să păstreze tăcerea față de tezaurul României. Tezaurul României de la Moscova este și va rămâne singurul caz din istoria lumii în care o rezervă de aur monetară este încredinţată cu toate documentele și garanțiile că va fi returnată oricând la cererea proprietarului, iar obligaţiile asumate nu au mai fost nicicând respectate.

Povestea Tezaurului României de la Moscova a început în toamna anului 1916, la scurt timp după ce țara noastră a luat decizia să renunțe la neutralitate și să intre în Primul Război Mondial pentru a realiza unirea cu Transilvania.