Rusia ar ascunde adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus. Acuzaţiile lansate de mai mulţi medici ruşi

Guvernul Rusiei este acuzat de mai mulţi medici că muşamalizează adevărata amploare a epidemiei de coronavirus. Preşedintele unui sindicat al cadrelor medicale ruse acuză autorităţile că raportează decesele din cauza noului coronavirus drept morţi provocate de pneumonie. Mai mult, medicii ar fi obligaţi să trateze pacienţi infectaţi fără echipament de protecţie, riscând astfel să răspândească virusul.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 21:11
Rusia ar ascunde adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus. Acuzaţiile lansate de mai mulţi medici ruşi

Anastasia Vasilyeva, preşedintele sindicatului Alianţa Medicilor Rusiei, a lansat aceste acuzaţii într-un clip video publicat joi, relatează Business Insider

Ea i-a îndemnat pe medicii ruşi să facă publice informaţii despre „adevărata” dimensiune a epidemiei de coronavirus din Rusia.

„În timp ce lumea întreagă se confruntă cu o pandemie de coronavirus, Rusia are de-a face cu o epidemie de pneumonie cu transmitere comunitară. Şi ca de obicei, ne confruntăm cu minciuna autorităţilor”, a spus Vasilyeva, conform sursei citate.

Ea susţine că autorităţile ruse raportează cazurile de coronavirus drept cazuri obişnuite de pneumonie, susţinând că nu au legătură cu pandemia de coronavirus.

Autorităţile sanitare din Rusia au respins acuzaţiile şi au dat de înţeles că liderul sindicatului încearcă să dicrediteze profesia de medic din ţară. 

Până în prezent, oficialii ruşi au anunţat vineri că au fost înregistrate 253 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un singur deces, la o populaţie de aproape 145 de milioane de oameni.

COVID-19. Record de morţi în Italia, 627 în ultimele 24 de ore. Numărul decedaţilor a trecut de 4.000