Rusia atacă dezlănţuit: Ucraina anunță că 600 de localităţi au rămas fără curent. Sirenele de război sună încontinuu

Rusia a vizat infrastructuri energetice cruciale în trei regiuni în Ucraina, în cinci atacuri cu dronă la Kiev şi în atacuri cu rachetă în regiunile Dnipropetrovsk şi Sumî, acuză premierul Şmîhal. Sute de localităţi, fără curent.

17 oct. 2022, 17:28

Mai multe atacuri ruseşti au vizat luni dimineaţa infrastructuri cruciale în trei regiuni din Ucraina – inclusiv la Kiev, capitala ucraineană – şi au lăsat ”sute de localităţi” fără electricitate, anunţă premierul ucrainean Denîs Şmîhal, relatează AFP.

Autoritățile ucrainene anunță că aproape 600 de localități din Ucraina nu au energie electrică în urma atacurilor aeriene din ultimele 24 de ore, potrivit Reuters. Ca urmare a atacurilor rusești din ultimele 24 de ore, 585 de orașe și sate din Ucraina au rămas fără energie electrică, a declarat ministrul adjunct de Interne, Evhen Yenin. Vorbind în direct la televiziunea ucraineană, el a spus că rușii „au terorizat nu numai capitala Kiev, ci și regiuni întregi din Ucraina”.

Cel puţin trei morţi la Kiev, în bombardamentele de luni. Oraşul arde, multe clădiri au devenit ruine FOTO

Yenin a declarat că numărul confirmat al morților în urma atacului rusesc asupra unei instalații de generare a energiei din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei a crescut la patru. Autoritățile locale au raportat anterior trei victime. Un atac similar a avut loc în regiunea sud-estică Dnipropetrovsk, dar nu s-au înregistrat victime, a precizat ministrul ucrainean. „Rusia vânează toate instalațiile legate de energie. Rușii vor să provoace haos în industria energetică”, a avertizat ministrul adjunct de interne.

Cel puţin trei persoane au murit în urma atacului cu drone ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale din Kiev, au anunţat autorităţile ucrainene în ultima actualizare a rezultatelor misiunii de salvare a victimelor.

Creşte numărul victimelor în urma atacului cu drone de la Kiev. Zelenski: nu ne vor distruge

Un cuplu care aştepta primul copil a fost ucis în atacul de luni, a anunţat un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

„O familie tânără a murit în urma unui atac rusesc asupra unei clădiri rezidenţiale din Kiev. Bohdan şi Victoria, în vârstă de 34 de ani, au fost găsiţi morţi. Se pare că aşteptau primul lor copil în câteva luni. Atât de multă durere din cauza TerroRusia”, a scris Anton Gerashchenko pe Twitter.

Explozii în centrul Kievului. Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale
Un oficial din cadrul biroului prezidenţial ucrainean a declarat că cel puţin trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu drone ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale din Kiev.

Kyrylo Tymoshenko, şeful adjunct al biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, a mai anunţat pe Telegram că 19 persoane au fost salvate din clădirea rezidenţială şi că lucrările de salvare continuă.

Atacul a fost condamnat şi de preşedintele Ucrainei care a spus că dronele nu îi pot distruge pe ucraineni.

„Toată noaptea şi toată dimineaţa, inamicul a terorizat populaţia civilă. Dronele şi rachetele kamikaze atacă toată Ucraina. (…) Inamicul ne poate lovi oraşele, dar nu ne va putea distruge. Numai pedeapsa corectă şi condamnarea generaţiilor viitoare îi aşteaptă pe ocupanţi. Victoria e a noastră”, a spus Volodimir Zelenski.