Rusia avertizează: Atitudinea Israelului faţă de Iran ar putea avea consecinţe catastrofale

Speculaţiile Israelului privind fabricarea în Iran a unor arme nucleare ar putea avea consecinţe catastrofale, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe, Mihail Ulianov.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 06:31
Rusia avertizează: Atitudinea Israelului faţă de Iran ar putea avea consecinţe catastrofale

„Invenţiile” privind „posibila fabricare de către Iran a unor arme nucleare” „cresc tensiunile şi ar putea încuraja tentativele de a recurge la soluţii militare cu consecinţe catastrofale”, a declarat Ulianov pentru agenţia Interfax.

„Zgomotul şi invenţiile privind termenul posibilei fabricări de către Iran a armelor nucleare (…) au obiective politice şi propagandistice care sunt departe de a fi inofensive”, a subliniat Ulianov, directorul departamentului de securitate şi dezarmare al Ministerului rus de Externe.

Speculaţiile privind un posibil atac împotriva Iranului s-au multiplicat după ce un expert israelian din serviciile de informaţii, Ronen Bergman, a declarat în urmă cu o săptămână pentru New York Times că un astfel de atac va avea loc în acest an.

La rândul său, ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a provocat emoţii, exprimându-şi dorinţa de a ataca Teheranul, fără a preciza o dată.