Rusia avertizează: Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la Al Treilea Război Mondial

Un atac nuclear rusesc ar declanşa ”aproape sigur” un ”răspuns fizic” din partea NATO, declară un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

13 oct. 2022, 09:57
Rusia avertizează: Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la Al Treilea Război Mondial

Rusia a trecut la ameninţări apocaliptice. Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la un al treilea război mondial, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov, într-un interviu difuzat joi de agenţia TASS, preluat de Reuters.

„Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un al treilea război mondial”, a spus Venediktov, citat de agenţia de presă rusă.

Rusia, înfrângere dureroasă la ONU. Şi prietenii tradiţionali au votat împotriva anexării teritoriilor din Ucraina

„Pe asta contează, se pare (ucrainenii) – să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor”, a adăugat el.  Venediktov a reiterat de asemenea poziţia rusă conform căreia Occidentul, prin ajutorul acordat Ucrainei, indică faptul că „ia parte direct la conflict”.

La sfârşitul lui septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că ţara sa va solicita o aderare „accelerată” la NATO, imediat după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene.

Atacul dronelor în Ucraina. Rusia, bombaradmente furibunde cu drone kamikaze în zona Kiev VIDEO

Un atac nuclear rusesc ar declanşa ”aproape sigur” un ”răspuns fizic” din partea NATO, declară un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice

Un atac nuclear rusesc ar declanşa ”aproape sigur” un ”răspuns fizic” din partea aliaţilor Ucrainei şi, eventual, din partea NATO, a declarat un înalt oficial al Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters.

Orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova ar avea ”consecinţe fără precedent” pentru Rusia, a declarat oficialul NATO.

”Ar atrage (n.r. un atac nuclear rusesc) aproape sigur un răspuns fizic din partea multor aliaţi şi, eventual, din partea NATO”, a subliniat el.  Oficialul a adăugat că Moscova îşi foloseşte ameninţările nucleare în principal pentru a descuraja alianţa şi alte ţări să se implice direct în războiul său împotriva Ucrainei.