Rusia avertizează SUA în privinţa unui atac asupra depozitelor de materiale chimice siriene

Rusia a avertizat, vineri, Statele Unite în privinţa riscului pe care l-ar implica atacurile asupra depozitelor de materiale chimice în Siria, într-un comunicat al Ministerului de Externe, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
06 sept. 2013, 11:38
Rusia avertizează SUA în privinţa unui atac asupra depozitelor de materiale chimice siriene

„Luăm în considerare cu o îngrijorare deosebită faptul că printre ţintele stabilite pentru atacuri figurează zone de infrastructură militară care asigură securitatea arsenalului chimic sirian”, afirmă ministerul.

„Avertizăm autorităţile americane şi aliaţii lor împotriva oricărui atac asupra depozitelor (de arme) chimice şi a zonelor învecinate”, a adăugat diplomaţia rusă, apreciind că acest lucru ar constitui o „turnură periculoasă” în criza siriană.

„Va fi o ameninţare de emisii de substanţe foarte toxice, cu consecinţe pentru populaţia civilă şi mediu”, continuă ministerul rus.

„Nu se poate exclude că în afară de acest lucru, astfel de acte inconştiente vor oferi acces la arme chimice rebelilor şi teroriştilor”, apreciază diplomaţia rusă, subliniind că aceasta ar putea antrena „propagarea armei chimice nu numai în Siria, ci şi în afara ţării”.