Rusia blochează parţial Facebook. Acuză platforma că cenzurează mass media rusească

Rusia blochează parţial Facebook, acuzând platforma că cenzurează mass media rusească. Roskomnadzor a declarat că „restricția sa parțială” pe Facebook intră în vigoare vineri, fără a clarifica ce înseamnă exact mișcarea.

25 feb. 2022, 21:20
Rusia blochează parţial Facebook. Acuză platforma că cenzurează mass media rusească

Rusia blochează parţial Facebook. Autoritatea rusă de supraveghere a internetului a anunțat că va bloca parțial accesul la Facebook, din cauza „încălcării libertății de exprimare”, a scris pe Twitter Christo Grozev, directorul executiv al platformei de jurnalism de investigații Bellingcat.

Citeşte şi: Gigi Becali îl condamnă pe Vladimir Putin: „A produs moarte pe Pământ. Telefonul meu este deschis pentru refugiaţi”

Rusia blochează parţial Facebook

Roskomnadzor, organul de control al comunicațiilor de stat rus, a declarat vineri că a cerut ca Facebook să ridice restricțiile pe care le-a impus joi agenției de știri de stat RIA Novosti, canalului TV de stat Zvezda și site-urilor de știri pro-Kremlin Lenta.Ru și Gazeta.Ru.

Agenția a susținut că Facebook nu a restabilit instituțiile media. Restricțiile asupra conturilor, potrivit Roskomnadzor, au inclus marcarea conținutului ca nefiabil și impunerea de restricții tehnice asupra rezultatelor căutării pentru a reduce audiența publicațiilor pe Facebook, potrivit Daily Mail.

În declarația sa oficială, Roskomnadzor și-a exprimat acțiunea drept „măsuri de protecție a presei ruse”.

Se spune că Ministerul de Externe al Rusiei și biroul Procurorului General au găsit Facebook „complice la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor ruși”.

Aceasta vine după ce rușii au fost avertizați de autorități că orice „comentarii negative” despre invadarea Ucrainei de către Putin ar fi tratate ca „trădare”.