Rusia celebrează Ziua Victoriei printr-o paradă organizată în Piaţa Roşie din Moscova VIDEO

Rusia a organizat miercuri, la Moscova, o paradă militară pentru a sărbători cea de a 73-a aniversare de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei în timpul Celui de al Doilea Război Mondial, relatează site-ul agenţiei Tass.

RomaniaTV.net
09 mai 2018, 09:43
Rusia celebrează Ziua Victoriei printr-o paradă organizată în Piaţa Roşie din Moscova VIDEO

La paradă participă peste 13.000 de militari, 159 de arme şi 75 de portavioane. Parada este planificată să se desfăşoare în Piaţa Roşie din Moscova, a anunţat ministrul Apărării, Serghei Shoigu.

„Coloana mecanizată va cuprinde sisteme de arme de ultimă generaţie, în special vehicule de luptă, complexe robotizate multifuncţionale şi cele mai avansate sisteme antirachete. Pentru prima dată, avioane de luptă Su-57 şi Su-30SM şi aeronavele MiG-29SMT vor zbura deasupra capitalei”, a menţionat ministrul Apărării.

Pentru prima oară, trupe din poliţia militară a Ministerului rus al Apărării, trupe din cadrul Academiei Militare Vaslevsky pentru Apărare Aeriană, o filială a şcolii navale Nakhimoc şi două institute educaţionale a Gărzii Naţionale, vor mărşălui împreună în Piaţa Roşie din Moscova.