Rusia construieşte un nou „avion al Apocalipsei”, care ar urma să fie folosit în cazul unui război nuclear

Rusia lucrează la un nou avion „Doomsday” (n.r. – „Avionul Apocalipsei”), o aeronavă militară care poate servi drept centru de comandă și control zburător în cazul unui dezastru, cum ar fi un conflict cu arme nucleare, potrivit presei de stat ruse.

28 iul. 2021, 23:33
Rusia construieşte un nou „avion al Apocalipsei”, care ar urma să fie folosit în cazul unui război nuclear

Un nou „avion al Apocalipsei” va fi construit în Rusia. Este vorba despre un avion militar care poate servi drept centru de comandă și control în cazul unui dezastru, cum ar fi un conflict cu arme nucleare, potrivit Business Insider

Lucrarea este în curs de desfășurare la Voronej, potrivit agenției de știri de stat RIA Novosti, care a citat o sursă din cadrul complexului militar-industrial de stat.

După cum a raportat toamna trecută publicaţia Tass, noile avioane ar fi versiuni modificate ale avionului de linie Ilyushin Il-96-400M.

Citeste si Rusia s-a deconectat de la internetul global. Experiment reuşit al Moscovei, care vrea să implementeze propriul „internet suveran”

Se așteaptă ca forțele ruse să primească cel puțin două dintre noile aeronave, dintre care una este deja în producție, a dezvăluit sursa RIA Novosti.

Un nou „avion al Apocalipsei” ar dirija armata în cazul unui dezastru

Avioanele „Doomsday”, așa cum sunt numite în mod obișnuit aceste aparate, sunt aeronave de comandă și control care pot fi folosite la evacuarea înalților oficiali în caz de urgență. Acestea sunt echipate cu tehnologia necesară pentru a dirija forțele armate în cazul unui dezastru, cum ar fi un război nuclear.

Noile avioane rusești ar urma să înlocuiască vechile modele IL-80, versiuni militarizate ale avionului de pasageri IL-86. Spre deosebire de avioanele care au stat la baza proiectării lor, avioanele „Doomsday” nu au ferestre pentru a-i proteja pe cei din interior de o explozie nucleară.

Citeste si Închisoare secretă, găsită în subsolul unei cabane din Rusia. Descoperire morbidă: „cuptor inundat, de mărimea unui corp uman”