Rusia continuă modelul chinezesc. Construieşte în 12 săptămâni al doilea spital pentru bolnavii de coronavirus FOTO

Primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a interzis toate evenimentele în aer liber şi a limitat evenimentele din spaţii închise la o participare de 50 de persoane, până pe 10 aprilie. În acelaşi timp, guvernul rus are în vedere construirea în numai 12 săptămâni a unui spital pentru bolnavii de coronavirus la Habarovsk, aproape de graniţa cu China.

17 mart. 2020, 07:10

Primul spital din Rusia pentru bolnavii de coronavirus se află deja în construcţie, la câteva zeci de kilometri de Moscova. Noul spital va avea 500 de paturi, iar primele lucrări au începiut deja, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexander Vitko, confirmat de imaginile de pe teren, unde escavatoarele sapă pământul îngheţat.

Săptămâna trecută, autorităţile anunţaseră de asemenea începerea lucrărilor la un prim spital pentru bolnavii de coronavirus, lângă Moscova, suma deblocată în acest sens fiind de peste 120 milioane euro.

Citeşte şi Coronavirusul rezistă cinci săptămâni în corpul uman. Cât rezistă Covid-19 pe plastic, carton şi oţel inoxidabil

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Rusia a crescut luni la 93, de la 63 în ziua precedentă, dar nu au fost raportate decese. Rusia a mai anunţat că începând de luni a anulat toate evenimentele sportive, în timp ce ministrul Sportului, Oleg Matytsin, a ordonat tuturor instituţiilor educaţionale şi ştiinţifice aflate sub jurisdicţia departamentului, să întărească măsurile sanitare şi preventive împotriva răspândirii coronavirusului. La Moscova, Sobianin a spus că toate şcolile de stat, şcolile sportive şi alte instituţii educaţionale din oraş vor fi închise între 21 martie şi 12 aprilie.

Spitalul din Habarovsk: