Rusia dă ultimatul Ucrainei: Dacă nu acceptă, Moscova va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului

Zelenski a spus, la CNN, că la ora actuală nu este interesat în negocieri cu Rusia, pentru că nu vede ca Moscova să fie deschisă unor discuţii constructive.

13 sept. 2022, 10:57
Rusia dă ultimatul Ucrainei: Dacă nu acceptă, Moscova va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului

Război în Ucraina. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat luni că, în cazul în care Kievul nu acceptă condiţiile actuale pentru începerea negocierilor, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a regimului de la Kiev, informează dpa.

„Actualele ‘ultimatumuri’ sunt joacă de copii comparativ cu cererile care vor fi în viitor…: predarea totală a regimului de la Kiev, în condiţiile formulate de Rusia”, a scris Medvedev pe contul său de pe Telegram.

Aceste noi ameninţări par să fie o reacţie la declaraţiile făcute de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat duminică postului CNN. În interviu, Zelenski a spus că la ora actuală nu este interesat în negocieri cu Rusia, pentru că nu vede ca Moscova să fie deschisă unor discuţii constructive.

Bombardamente intense la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Un post de frontieră a fost aruncat în aer VIDEO

Zelenski a calificat condiţiile ruse pentru demararea negocierilor drept unele „canibale”, în condiţiile în care ele presupun ca Ucraina să fie „mâncată bucată cu bucată”.

În loc de aceasta, obiectivul Ucrainei este de a recuceri zonele ocupate de Rusia, a spus Zelenski. Dmitri Medvedev, care era odată considerat un lider ce ar putea face Rusia mai liberală, este în prezent unul dintre cei mai fermi susţinători ai invaziei ruse asupra Ucrainei. Vara aceasta, el a ameninţat Ucraina cu „Ziua Judecăţii de Apoi”, dacă aceasta va încerca să recucerească Peninsula Crimeea.

Refuzul Ucrainei şi al puterilor occidentale de a recunoaşte controlul Moscovei asupra Peninsulei Crimeea reprezintă o „ameninţare sistemică’ pentru Rusia, iar orice atac extern asupra regiunii va provoca un răspuns de tip „Judecata de Apoi’, a declarat în luna iulie Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate.

Război în Ucraina. Armata lui Zelenski eliberează oraş după oraş, se aşteaptă reacţia Kremlinului

Condiţiile Rusiei pentru începerea negocierilor includ cedarea provinciilor Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, recunoaşterea Peninsulei Crimeea drept teritoriu rusesc, demilitarizarea Ucrainei şi refuzul Ucrainei de a adera la NATO. Între timp, Ucraina cere restituirea tuturor regiunilor ocupate de Rusia.