Rusia e în stare de şoc. Un nou general a căzut pe frontul din Ucraina

Al patrulea general rus a fost ucis în timpul invaziei, anunţă un oficial ucrainian, fără a oferi detalii. Kremlinul nu a confrimat informaţia.

16 mart. 2022, 13:40
Rusia e în stare de şoc. Un nou general a căzut pe frontul din Ucraina

Război în Ucraina. Anton Geraşcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a afirmat pe Telegram că forţele ucrainene l-au ucis pe generalul-maior rus Oleg Mitiaev în timpul luptelor de la periferia oraşului Mariupol, din sud-estul ţării, scrie BBC, care menţionează că nu a putut verifica în mod independent această afirmaţie.

Război în Ucraina. Putin ameninţă cu SUPERARMA. Primele imagini cu racheta Zircon, care poate lovi în 5 minute orice capitală europeană

Oficialii de la Moscova nu au comentat încă informaţiile privind moartea lui Mitiaev. Gerashchenko a scris că Mitiaev a fost comandantul diviziei 150 de puşcaşi motorizaţi şi a postat o fotografie în care susţine că este ofiţerul mort.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat, de asemenea, moartea unui alt general rus în timpul discursului său nocturn de la Kiev, dar nu l-a numit.

Sunt informaţii cum că Rusia are aproximativ 20 de generali în Ucraina, care conduc invazia.

Vinerea trecută, oficialii occidentali au spus că un al treilea general rus a fost ucis de forţele ucrainene, fiind vorba despre generalul-maior Andriy Kolesnikov, comandantul Districtului Militar de Est, potrivit CNN.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Forţa de reacţie rapidă a fost activată, să ne asigurăm că războiul nu trece de graniţele Ucrainei

Joi, CNN a relatat că generalul-maior rus Andrey Sukhovetsky a fost, de asemenea, ucis în timp ce lupta în Ucraina. Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forţelor Terestre Ruse, a murit pe 28 februarie „în timp ce îndeplinea o misiune de luptă în timpul operaţiunii speciale din Ucraina”. Sukhovetsky a servit anterior în armata rusă în timpul operaţiunilor din regiunea Caucazului de Nord şi din Siria.

Marţi, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că un general rus – generalul-maior Vitaly Gerasimov – a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkiv.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu.