Rusia face exerciţii militare de amploare. Participă 12.000 de militari şi 250 de avioane de vânătoare

Armata rusă a lansat un exerciţiu militar masiv, la care participă 250 de avioane de luptă şi alte arme, precum şi 12.000 de militari.

25 mai 2015, 20:03
Rusia face exerciţii militare de amploare. Participă 12.000 de militari şi 250 de avioane de vânătoare

În cadrul acestor exerciţii unităţi ale armatei aerului din centrul, vestul şi sudul districtelor militare vor fi mobilizate unităţi ale armatei şi mai multe tipuri de arme. 12.000 de militari participă la manevre. O parte dintre trupe vor fi desfăşurate la baze temporare, iar sistemele de apărare aeriană vor fi trimise la poligoanele din Aşuluk şi Kapustin, unde se vor antrena cu muniţie adevărată, a informat Ministerul Apărării din Rusia, potrivit irishexaminer.com.

Citeşte şi 100 de avioane militare din SUA şi opt state europene, exerciţiu de amploare în nordul Europei

Bombardierele ruse cu rază lungă de acţiune vor lansa rachete de croazieră la un poligon din Siberia, a mai precizat ministerul rus, adăugând că exerciţiile fac parte dintr-o serie de manevre militare ce intervin pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia care este, neoficial, implicată în conflictul separatist din Ucraina.

Actualele manevre militare ruse sunt un fel de avanpremieră la un alt exerciţiu de pregătire pentru o altă serie de manevre militare mai ample, Centre-2015, care sunt programate să se desfăţoare către sfârşitul acestui an.