Rusia forţează cucerirea oraşelor din estul Ucrainei şi trimite în luptă tancurile „Terminator”

Rusia a trimis în Ucraina un tip de vehicul blindat de luptă supranumit „Terminatorul”, o decizie care arată cât de determinați sunt rușii să cucerească orașele ucrainene din estul țării, potrivit unui expert în domeniul militar.

19 mai 2022, 23:50
Rusia forţează cucerirea oraşelor din estul Ucrainei şi trimite în luptă tancurile „Terminator”

Justin Crump, un comandant de tanc britanic cu experiență, a spus că Rusia este „destul de mândră” de acest tancul Terminator, care este folosit pentru a susține alte tancuri și pentru a „suprima” focul inamic în timpul asalturilor din zonele urbane.

Există rapoarte că Rusia „le aduce în jurul Severodonețk-ului”, ceea ce arată cât de determinați sunt rușii să ia cu asalt orașul din estul Ucrainei.

Terminatorul reprezintă o forță de temut în orice tip de asalt în care este folosit și poate crește probabilitatea ca operațiunile militare cu tancuri să se încheie cu succes.

Blindatul rusesc are o turelă automată înarmată cu patru lansatore de rachete și poate distruge alte tancuri, unități de artilerie și elicoptere care zboară la altitudini joase.

Citeşte şi: S-a decis joi seară, lovitura care îl demolează pe Putin vine din SUA. Joe Biden a semnat decretul!

Vehiculul are un lansator automat de grenade fumigene care oferă protecție și camuflaj împotriva armelor ghidate. Înarmat cu două tunuri de 30mm, Terminatorul poate să utilizeze o gamă largă de muniții, inclusiv cartușe explozive.

Crump a spus pentru Sky News, citat de Digi24, că Terminator „este un echipament rusesc de marcă” și că rușii nu au decât vreo 9 astfel de tancuri. „Este proiectat să facă treaba infanteriei care sprijină tancurile”, a explicat Crump. „Așadar, este un tanc cu o turelă menită să suprime infanteria inamică”.

„Nu le-au folosit până acum în luptă. Este unul dintre lucrurile de care Rusia este destul de mândră; este ceva ce au încercat să exporte”, a spus Crump. „Acum le aduc în jurul orașului Severodonețk. Cred că asta arată determinarea Rusiei de a lua cu asalt orașul cât de curând.”

„Capturarea acestei zone din jurul Severodonețk-ului, le va permite rușilor să declare succesul eliberării regiunii Lugansk”, a explicat Crump.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina s-ar putea încheia. Discuţie la nivel înalt între SUA şi Rusia