Rusia îi împușcă pe trădători! Moscova a plasat soldați în spatele liniei de front pentru a-i elimina pe dezertori

La Moscova a fost instalată o linie de trupe în spatele celei de front pentru a-i împușca pe cei ce fug de luptă.

30 oct. 2022, 09:26
Rusia îi împușcă pe trădători! Moscova a plasat soldați în spatele liniei de front pentru a-i elimina pe dezertori

Moscova a luat decizia de a instala o linie de trupe în spatele celei de front, sarcina acesteia fiind de a împușca dezertorii care fug de luptă, conform serviciilor secrete ucrainene, care au interceptat o discuție telefonică.

O înregistrare audio a fost adusă în atenția publică de serviciile secretet ucrainene și pare să existe o ruptură între soldații ruși implicați în războiul din Ucraina, unii dintre aceștia fiind obligați să stea în spatele liniei de front și să îi elimine pe eventualii trădători. Înregistrarea audio surprinde o conversație telefonică între un soldat rus și soția acestuia. Bărbatul afirmă că a primit ordin să împuște solații care încearcă sa fugă de pe front.

Citește și: Mobilizarea i-a făcut pe funcţionarii publici să fugă din Moscova, lăsând un deficit de forţă de muncă în administraţie

„Ne-au mutat înapoi pe linia a doua, au loc împușcături undeva în fața noastră, dar ne-am întors deocamdată în tranșee”, spune soladtul rus.

„Au adus pușcăriași aici, dar i-au trimis undeva pe front. Și stăm aici pe post de detașament care blochează retragerea. Dacă cineva fuge înapoi, îl eliminăm”, a continuat el, potrivit adevarul.ro.

„Ce coșmar!”, a fost reacția soției sale.

Nu se știe exact unde se află soldatul rus, dar vorbește despre condiții dure de viață, fără mâncare sau căldură. De la decretul de mobilizare parțială, a fost vizibil efortul Kremlinului de a strânge cât mai mulți bărbați și de a-i trimite în prima linie, cât mai repede cu putință, indiferent de calificare, pregătire sau înzestrare.

Soldații recent recrutați s-au plâns pe rețelele de socializare de lipsa echipamentelor, condiții precare de viață și pregătirea slabă primită din partea armatei ruse. Au fost înregistrate numeroase decese în rândul noilor recruți. Rudele acestora sunt de părere că antrenamentul slab primit de aceștia este cauza acestei situații.

Citește și: Reportaj tulburător făcut de The New York Times în cel mai mare oraş al Europei. „Unde au dispărut toţi bărbaţii din Moscova?”

„Armata nu era pregătită pentru mobilizare. Nu s-a pregătit niciodată pentru acest lucru”, a mărturisit analistul militar Pavel Luzin, fiind de părere că armata rusă nu este capabilă să antreneze sute de oameni.

Conform lui Vladimir Putinm au fost recrutați aproximativ 220.000 de rezerviști până la jumătatea acestei luni, după ce, pe 21 septembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu aproxima un număr de 300.000 de rezerviști recrutați.