Rusia instalează rachete intercontinentale care pot distruge elemente balistice

Armata rusă a instalat sisteme de rachete intercontinentale la sud-vest de oraşul Moscova, anunţă Ministerul rus al Apărării, avertizând că acest tip de armament poate distruge elementele antibalistice inamice, relatează site-ul agenţiei Itar-Tas, citat de Agerpres.

11 dec. 2015, 19:06
Rusia instalează rachete intercontinentale care pot distruge elemente balistice

Rachetele balistice intercontinentale de tip Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au fost instalate în localitatea Kozelsk, situată la circa 200 de kilometri sud-vest de Moscova.

„Regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă”, a declarat generalul Serghei Siver, comandantul Unităţii de rachete Vladimir.

„Principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului”, a subliniat oficialul militar rus.

Moscova a criticat dur, în ultimii ani, planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala sisteme antibalistice în România şi Polonia.

Rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars (SS-27 Mod 2, potrivit terminologiei NATO) au o rază de acţiune de circa 11.000 de kilometri, atingând viteze de 24.500 de km/h.