Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro

Prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială.

21 sept. 2022, 19:33
Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete de avion bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării putând călători în afara ţării.

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la Le Monde a postat informația pe contul său de Twitter la câteva ore după discursul lui Vladimir Putin prin care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia.

De asemenea, prețurile zborurilor au crescut brusc în ultimele 24 de ore, un bilet de la Moscova la Dubai costând 300.000 de ruble, aproximativ 5.000 de dolari.

Din alte surse, un bilet de avion pe ruta Moscova – Dubai ar fi ajuns chiar la un milion de ruble, adică peste 16.000 de euro.

Citeşte şi: Rusia „strânge laţul”. Un general îi sfătuieşte pe bărbaţii încorporabili să nu călătorească nici pe teritoriul Rusiei, în aşteptarea ordinului de prezentare la oaste

Zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei pentru miercuri, 21 septembrie, s-au epuizat la scurt timp după anunțul lui Vladimir Putin, a informat site-ul rus de planificare a călătoriilor aviasales.ru, citat de The Moscow Times.

De asemenea, biletele spre Istanbul nu s-au mai găsit sau erau foarte scumpe. De exemplu, conform unor simulări făcute pe site-urile de ticketing, pe 24 septembrie prețul unui bilet era de aproximativ 1.600 de euro, adică de două-trei ori mai mare decât de obicei.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe din capitala Rusiei către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au încetat să apară pe site.

Sky News mai relatează că prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos de la anunțul lui Vladimir Putin, unele rute fiind complet epuizate. Zborurile Turkish Airlines din Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad sunt printre cele afectate.

Citeşte şi: Primarul Moscovei răspunde prompt apelului de încorporare al lui Putin şi anunţă că a format deja trei batalioane