Rusia îşi continuă intervenţia armată în Siria: Raiduri aeriene în jurul Palmirei

Rusia a întreprins marți raiduri aeriene asupra zonelor limitrofe ale sitului antic Palmira, în deșertul din centrul Siriei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, citată de Agerpres.

15 mart. 2016, 18:17
Rusia îşi continuă intervenţia armată în Siria: Raiduri aeriene în jurul Palmirei

Potrivit acestei organizații, ‘loviturile aeriene efectuate de elicoptere și avioane ruse i-au permis armatei regimului să avanseze și în prezent ea se află la 4 kilometri la sud-vest de Palmira’, aflată din mai 2015 în mâinile grupării jihadiste Stat Isamic (SI).

O sursă din domeniul securității a afirmat că, ‘datorită bombardamentelor aviației și ale elicopterelor ruse, armata siriană a preluat controlul asupra unei coline la vest de Palmira, după o luptă violentă cu SI, și domină deja asupra orașului’.

Citeşte şi Al Qaida anunţă ATACURI în Siria după retragerea armatei ruse

Dacă armata siriană va cuceri Palmira, ‘bijuterie’ a antichității înscrisă în patrimoniul UNESCO, ‘aceasta ar fi o victorie importantă, deoarece va deschide drumul spre frontiera irakiană’, subliniază OSDO.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Nikolai Pankov, a avertizat că Rusia își va continua loviturile aeriene împotriva unor ‘obiective teroriste’ în Siria, în pofida retragerii celei mai mari părți a acestui contingent militar.