Rusia îşi creează o „armată de rezervă” din civili

Ministerul rus al Apărării a început crearea unei 'armate de rezervă', ce va fi formată în viitorul apropiat din angajaţi civili ai întreprinderilor ruse, scrie luni ziarul Izvestia, care îl citează pe vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Franţ Klinţevici.

13 oct. 2014, 07:57
Rusia îşi creează o „armată de rezervă” din civili

Rusia îşi creează o „armată de rezervă”, ce va fi formată în viitorul apropiat din angajaţi civili ai întreprinderilor ruse, susţine vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din cadrul Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Franţ Klinţevici.

Potrivit parlamentarului rus, cei care vor face parte din această ‘armată de rezervă’ vor fi înscrişi în cadrul unităţilor militare existente, continuându-şi în acelaşi timp activitatea la întreprinderile unde sunt angajaţi în paralel cu efectuarea de pregătiri militare periodice.

Principiile de funcţionare a unei astfel de armate vor fi prevăzute în amendamentele speciale ce vor fi aduse ‘Legii privind apărarea’ în Rusia. Experţii citaţi de Izvestia notează că, în general, după efectuarea stagiului militar sau după o catedră militară oamenii şi pierd în câţiva ani abilităţile militare şi nu mai pot fi eficienţi pe deplin în cazul unor acţiuni de luptă reale.

Crearea acestei ‘armate de rezervă’ presupune însă şi riscul apariţiei unor probleme. Una din ele ar putea fi creşterea numărului de persoane cu aptitudini militare necontrolate de Ministerul Apărării, mai scrie ziarul Izvestia, citat de Interfax.