Rusia îşi intensifică RELAŢIILE COMERCIALE cu Serbia care refuză să îi aplice sancţiuni economice

Decizia Serbiei de a nu se alătura sancţiunilor impuse Rusiei de statele occidentale deschide noi oportunităţi de sporire a schimburilor comerciale dintre Belgrad şi Moscova, a declarat marţi adjunctul ministrului rus de externe, Aleksei Meşkov, în timpul vizitei oficiale pe care o efectuează în Serbia, transmite agenţia Xinhua citând un comunicat emis de preşedinţia sârbă, potrivit Agerpres.

16 sept. 2014, 19:07
Rusia îşi intensifică RELAŢIILE COMERCIALE cu Serbia care refuză să îi aplice sancţiuni economice

Rusia îşi va intensifica relaţiile comerciale cu Serbia după decizia Belgradului de a nu aplica sancţiunile europene. Responsabilul rus a avut întrevederi cu preşedintele Tomislav Nikolic şi cu ministrul de externe Ivica Dacic, el fiind asigurat de oficialii de la Belgrad că Serbia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va aplica sancţiunile instituite de UE împotriva Rusiei, notează agenţia chineză de presă.

Conform MAE sârb, Meşkov şi Dacic au convenit să continue dialogul bilateral în toate chestiunile de interes reciproc.

Citeşte şi Rusia se RĂZBUNĂ pe Occident din cauza SANCŢIUNILOR economice

Deşi doreşte să adere la Uniunea Europeană, Serbia a evitat să se alăture blocului comunitar în aplicarea sancţiunilor adoptate împotriva Rusiei pentru a nu-şi vedea afectate bunele relaţii tradiţionale cu aceasta din urmă şi pentru a nu pierde piaţa rusă de care depinde în mare măsură fragila economie sârbă.

După ce Moscova a răspuns sancţiunilor prin instituirea unui embargou asupra majorităţii produselor agroalimentare importate din ţările ce au adoptat aceste sancţiuni, Serbia şi-a manifestat intenţia de a-şi spori exporturile de astfel de produse pe piaţa rusă.