Rusia lansează serviciul multimedia internaţional împotriva PROPAGANDEI occidentale

Rusia a anunţat luni lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, finanţat de stat, care are drept obiectiv să lupte împotriva 'propagandei agresive' a Occidentului şi să ofere o 'interpretare alternativă' a evenimentelor din lume, informează AFP, citată de Agerpres.

10 nov. 2014, 19:55
Rusia lansează serviciul multimedia internaţional împotriva PROPAGANDEI occidentale

Structura, denumită Sputnik, va oferi în special serviciul în limbi străine al agenţiei de presă publice RIA Novosti şi radioul Vocea Rusiei, care au fost reunite în luna decembrie în cadrul unei singure agenţii Rossia Segodnia (Rusia de astăzi), a declarat directorul său Dmitri Kisselev, în cadrul unei conferinţe de presă.

‘Suntem împotriva propagandei agresive care hrăneşte lumea şi impune un punct de vedere unipolar’, a declarat Kisselev, un prezentator controversat, cunoscut pentru comentariile sale împotriva opoziţiei sau a homosexualilor.

Citeşte şi Premieră în Rusia, după ce două femei s-au căsătorit, chiar dacă acest lucru este INTERZIS prin lege VIDEO

Obiectivul Sputnik, ale cărei informaţii vor fi publicate pe site-ul Sputniknews.com şi difuzate prin intermediul undelor radio în aproximativ treizeci de ţări, inclusiv în Franţa, China şi Statele Unite, este de ‘a arăta o lume multipolară’, a subliniat el.

Citeşte şi Rusia acuză UE de ‘propagandă agresivă a drepturilor homosexualilor’

‘Vom oferi o interpretare alternativă a evenimentelor pentru care există o cerere mare în lume’, a declarat Kisselev. ‘Lumea nu poate fi unipolară, aceasta va duce la victime şi vărsare de sânge’, a subliniat el.

Dmitri Kisselev, prezentator al emisiunii săptămânale ‘Vesti Nedeli’ de pe canalul public Rossia, care difuzează cu regularitate reportaje critice la adresa opoziţiei, antiamericane sau anti-gay, a fost numit în decembrie anul trecut în fruntea agenţiei de ştiri Rossia Segodnia printr-un decret al preşedintelui Vladimir Putin.