MESAJUL RUSIEI după alegerea lui KLAUS IOHANNIS în funcţia de preşedinte al României

Rusia şi-a exprimat, joi, speranţa că după alegerea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, cele două state vor înregistra o schimbare majoră în relaţiile lor, după pauza cauzată de criticile Bucureştiului faţă de politica Moscovei legată de conflictul ucrainean, dar şi de alte probleme internaţionale, informează agenţia de presă rusă TASS, citată de Agerpres.

20 nov. 2014, 13:53
MESAJUL RUSIEI după alegerea lui KLAUS IOHANNIS în funcţia de preşedinte al României

‘Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici.

Diplomatul rus a subliniat că noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a obţinut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat el, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului.

”Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii”, a mai declarat Aleksandr Lukaşevici.

El a adăugat că Rusia ‘‘este întotdeauna deschisă pentru discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne”.

KLAUS IOHANNIS a câştigat alegerile prezidenţiale din România, liberalul învingându-l în turul al doilea pe social-democratul Victor Ponta.

Curtea Constituţională se va întruni vineri, la ora 10,00, pentru a decide asupra validării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2014 şi asupra validării preşedintelui.

CITEŞTE ŞI REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ultimele cifre: Klaus Iohannis – 54,43%, Victor Ponta – 45,56%

La ora 12.00, este programată ceremonia de validare, în cadrul căreia ar urma să îi fie înmânat preşedintelui ales un exemplar din hotărârea CCR.

Biroul Electoral Central a anunţat că va transmite joi Curţ›ii Constituţionale a României procesul-verbal privid centralizarea rezultatelor votăƒrii la alegerea pentru preşedintele României din data de 16.11.2014.