Rusia nu mai face faţă cheltuielilor. Guvernul Federaţiei Ruse concediază 30.000 de bugetari, anunţă premierul Mihail Mişutin

Guvernul Federației Ruse a efectuat o „reformă administrativă”, în urma căreia au fost concediați aproximativ 30.000 de funcționari publici, a anunțat marți premierul rus Mihail Mișustin, în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului Camerei Consiliului Federației.

28 iun. 2022, 23:27
Rusia nu mai face faţă cheltuielilor. Guvernul Federaţiei Ruse concediază 30.000 de bugetari, anunţă premierul Mihail Mişutin

Mihail Mişutin a dat asigurări că „reforma administrativă” este necesară şi decizia a fost luată după o analiză atentă a structurilor care vor fi afectate.

„Împărtășim în mod absolut îngrijorarea dumneavoastră cu privire la necesitatea de a îmbunătăți în mod constant reforma administrativă. Vreau să vă spun că am realizat reforma administrativă, analizând foarte atent structura tuturor organelor executive federale”, a declarat Mișustin, potrivit agenției ruse Tass.

El a adăugat că, în urma acestor lucrări, „au fost introduse tipizarea, acuratețea în ceea ce privește numărul de departamente, viceminiștri și așa mai departe”. „Ca urmare, am concediat aproximativ 30.000 de funcționari publici, am făcut-o literalmente în primul an, după care am continuat reforma activităților de control și supraveghere. Senatorii au participat activ la aceasta și există rezultate foarte bune”, a spus Mișustin.

Citeşte şi: Ucraina se teme de o invazie din Belarus. Şi Lituania ia în serios amenințările Rusiei

Premierul a menționat că astăzi a fost introdusă o abordare orientată spre risc în toate tipurile de activități de control, iar supravegherea strictă a fost păstrată doar acolo unde este indispensabilă, unde poate exista o amenințare la adresa sănătății sau vieții oamenilor. O lege de bază privind controlul de stat și o „lege satelit” a acesteia au fost deja adoptate, aceste documente au schimbat aproximativ 132 de legi și au făcut posibilă construirea unei abordări complet diferite a activității organismelor de reglementare, a adăugat el. „Acum, în comparație cu 2019, numărul de măsuri de control s-a înjumătățit și este în continuă scădere”, a spus șeful cabinetului.

De asemenea, Mișustin a reamintit că în martie a fost anunțat un moratoriu asupra inspecțiilor programate și neprogramate ale întreprinderilor până la sfârșitul anului, cu excepția cazurilor în care există un pericol pentru viața și sănătatea umană. „Vom continua să îmbunătățim acest lucru”, a asigurat el.

Citeşte şi: Lovitură pentru Rusia: Turcia acceptă Suedia şi Finlanda în NATO