Rusia oferă o recompensă de un milion de ruble oricărei persoane care îl capturează pe Robocop pe câmpul de luptă. Ucraina duce un război super-tehnologic

Ucraina a primit un vehicul terestru fără pilot pe șenile, fabricat în Estonia, produs de Milrem Robotics, pe care l-a lansat pe câmpul de luptă, în războiul dus de mai bine de şase luni împotriva Rusiei.

09 sept. 2022, 11:30
Rusia oferă o recompensă de un milion de ruble oricărei persoane care îl capturează pe Robocop pe câmpul de luptă. Ucraina duce un război super-tehnologic

Centrul de Analiză a Strategiilor și Tehnologiilor din Rusia (CAST) a anunțat o recompensă de un milion de ruble oricărui membru sau grup de organizații militare sau de aplicare a legii pentru a captura a captura acest vehicul THeMIS intact pentru studierea tehnologiei sale.

Postările de pe Twitter au arătat personal militar ucrainean stând în jurul Sistemului de infanterie modular hibrid pe șenile THeMIS, alias „Robocop”, care a fost descris ca un vehicul autopropulsat, controlat de la distanță, capabil să ruleze de terenuri accidentate, cu o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră, şi dotat cu mitraliere şi aparat foto.

Chiar dacă singura unitate primită de ucraineni este convertită pentru tragerea cu muniţie, șansele ca acest Robocop să afecteze situația pe câmpul de luptă sau să întoarcă doarta războiul sunt mici. Rămâne de văzut cum este folosit în liniile de aprovizionare ucrainene pentru a menține trupele reaprovizionate și dacă va figura în ofensiva ucraineană în curs de desfășurare în Herson și în sudul Ucrainei, scrie eurasiantimes.com.

Citeşte şi Contraatac surpriză al Ucrainei, pe frontul de est. Zelenski: Avem veşti grozave

Versiunea cu arme poate fi dotată cu mitraliere ușoare sau grele, lansatoare de grenade de 40 mm, tunuri automate de 30 mm, sisteme de rachete antitanc și obuze de mortieră de 81 mm.

THeMIS poate fi utilizat de la distanță printr-un canal radio securizat sau chiar poate funcționa autonom prin setarea punctelor de coordonate în sistemul său de navigație folosind un sistem global de poziție (GPS) și un sistem de detectare și distanță cu laser (LIDAR) pentru a călători pe teren accidentat și a evita obstacolele.