Rusia plănuieşte atacul decisiv asupra Ucrainei. Planul lui Putin ar aduce o nouă mobilizare

Un cunoscut analist militar susţine că Vladimir Putin ar urma să trimită pe frontul din Ucraina nu mai puțin de 700 de mii de militari, în contextul schimbării comandantului militar al "operaţiunii militare speciale".

18 ian. 2023, 10:54
Rusia plănuieşte atacul decisiv asupra Ucrainei. Planul lui Putin ar aduce o nouă mobilizare

Site-ul de analiză militară Volya Media se bazează pe surse din armata rusă și arată că Moscova pregătește asaltul decisiv în Ucraina. Totul are loc în contextul în care generalul Valeri Gherasimov a fost numit de Putin noul șef al ofensivei ruse în Ucraina. Planul lui Gherasimov ar fi să atace Liov, unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina și hubul din vestul țării prin care trece tot echipamentul militar primit din Occident.

Pentru această mutare Rusia a pregătit 700.000 de soldați, unii fiind deja concentraţi în Belarus, dar și 200.000 de rezerve.

Analiștii atrag atenția că atacul poate începe în următoarele săptămâni, potrivit Realitatea. Dacă Rusia va cuceri Livovul, atunci ar tăia ajutorul militar al Occidentului prin Polonia, o lovitură catastrofală pentru Kiev.

Serviciile de informații ale apărării din Ucraina, spun că Donbas este un „front prioritar” pentru Rusia. Iar noul comandant rus al războiului din Ucraina ar fi primit instrucțiuni direct de la Kremlin să captureze regiunea până în martie.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu, avertizare cruntă pentru români: „Vei muri de foame. Tu, părinţii tăi, bunicii tăi. Ne putrezesc grânele în hambare şi portul Constanţa e blocat, exportăm cerealele Ucrainei”