Rusia pregătește marele atac la începutul anului viitor! Anunțul îngrijorător făcut de ministrul ucrainean de Externe VIDEO

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a declarat marți că Rusia pregătește o "ofensivă de amploare" până la sfârșitul lunii ianuarie sau februarie, potrivit CNN.

14 dec. 2022, 11:35
Rusia pregătește marele atac la începutul anului viitor! Anunțul îngrijorător făcut de ministrul ucrainean de Externe VIDEO

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anuțat că Rusia se pregăteşte să organizeze o ofensivă majoră în primele două luni ale anului 2023.

În ciuda înfrângerilor și a dificultăților cu care se confruntă militarii ruși, Putin speră că, fără energie electrică, apă şi încălzire,  ucrainenii vor înceta să mai opună rezistență.

Kuleba spune că scopul Rusiei este de a distruge sistemul energetic ucrainean

„Capacitatea Rusia de a desfășura o ofensivă de amploare ar putea fi refăcută undeva până la sfârşitul lunii ianuarie, februarie, cred că asta încearcă să facă. În cel mai optimist scenariu [pentru Rusia], luând în considerare mobilizarea, recrutarea pe care au anunţat-o şi antrenarea noilor recruţi şi deplasarea armelor grele în întreaga ţară, cu siguranţă că ei încă mai păstrează speranţa că vor putea să străpungă liniile noastre şi să avanseze mai adânc în Ucraina”, a declarat Kuleba, într-o declarație dată reporterilor dintr-un adăpost antiaerian din centrul Kievului, porivit Ukrinform.

Citiți și: Putin se dezlănțuie și bombardează mișelește Ucraina! Rușii atacă Kievul cu drone iraniene „kamikaze”

Potrivit ministrului ucrainean de Externe, Ucraina este preocupată acum de reabilitarea sistemului de electricitate din ţară, care a fost distrus de rachetele lansate de Rusia din luna octombrie.

„Scopul [Rusiei – n.r.] este de a distruge sistemul energetic ucrainean şi de a lăsa milioane de oameni fără acces la electricitate, apă şi încălzire pe fondul temperaturilor scăzute. Putin speră că, fără energie electrică, apă şi încălzire, ucrainenii vor înceta să mai opună rezistenţă şi vor accepta ultimatumurile ruseşti, dar aceasta este o eroare gravă de calcul. Teroarea rachetelor ruseşti nu va dărâma Ucraina”, a precizat Dmitro Kuleba.

De asemenea, ministrul de Externe ucrainean a recunoscut că Ucraina îşi epuizează stocurile de armament și a făcut și un nou apel către Occident.

„Avem cea mai mare nevoie de multe  obuziere de 155 mm. Acest război este în mare parte un război de artilerie, iar Rusia încă domină pe câmpul de luptă în ceea ce priveşte cantitatea de tunuri pe care le foloseşte şi numărul de obuze pe care le lansează aceste tunuri. Pentru a ajuta la oprirea ofensivei ruseşti, aşteptate în ianuarie sau februarie, Ucraina are nevoie de armele de 155 mm pentru a distruge ţintele ruseşti din teritoriile ucrainene ocupate, a adăugat Kuleba.

Citiți și: Războiul în Ucraina continuă și de Crăciun! Putin i-a refuzat planul de pace lui Volodimir Zelenski