Rusia, prima reacție după ce Parlamentul Rep. Moldova a votat condamnarea invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina

Tensiunile dintre Republica Moldova și Rusia continuă să crească. Cea mai recentă declarație a venit de la Moscova, după ce Parlamentul de la Chișinău a stabilit să se poziționeze împotriva regimului de la Moscova.
Filip Stan
02 mart. 2023, 23:35
Rusia, prima reacție după ce Parlamentul Rep. Moldova a votat condamnarea invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina

Joi, 2 martie, Rusia a cerut Republicii Moldova să-și respecte neutralitatea scrisă în Constituție și să nu mai lanseze atacuri la adresa Federației Ruse.

„Facem apel încă o dată la autorităţile moldovene să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse, complet nefundamentată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată de Agerpres.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a instituției conduse de către Serghei Lavrov a acuzat Occidentul de fake news. Mai precis, Maria Zaharova a denunțat „înmulțirea informațiilor false despre planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situaţia” din Republica Moldova şi tentativele „de a spori în mod artificial tensiunile” în jurul situaţiei din regiunea separatistă prorusă Transnistria.

„În ceea ce ne priveşte, confirmăm dorinţa de a întări o cooperare constructivă pragmatică cu Chişinăul şi de a continua eforturile pentru a regla problema Transnistriei”, a mai punctat Zaharova.

 

Decizii majore la Chișinău. Parlamentarii au luat decizia. Propagandiștii pro-ruși, nemulțumiți

 

Reacția Rusiei a venit după ce Parlamentul de la Chișinău a votat joi, 2 martie, o declarație prin care condamnă războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Astfel, fostul teritoriu al României s-a alăturat statelor din UE și SUA, care condamnă regimul de la Moscova.

Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au boicotat runda de dezbateri și de votare a Declarației cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucraina. Aceștia s-au baricadat cu argumentul posibilului „dezgheț” al conflictului de pe Nistru și au invocat din nou necesitatea protecției statutului de neutralitate, potrivit presei din Republica Moldova.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!