Rusia, reacție ironică după funeraliile Reginei Elisabeta: „E deosebit de blasfemator!”

Ministerul rus de Externe a reacționat ironic după ce liderii politici din Marea Britanie nu au invitat oficialii de la Moscova la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. 

15 sept. 2022, 22:31
Rusia, reacție ironică după funeraliile Reginei Elisabeta: „E deosebit de blasfemator!”

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al instituției conduse de către Serghei Lavrov, a ieșit la atac.

„Considerăm că această încercare britanică de a folosi tragedia națională care a atins inimile a milioane de oameni din întreaga lume în scopuri geopolitice pentru a regla conturile cu țara noastră (…) este profund imorală”, a transmis purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, într-un comunicat.

„Acest lucru este deosebit de blasfemator față de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat ea.

 

Rusia râde cu gura până la urechi de Liz Truss, noul premier al Marii Britanii

 

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, a ironizat-o pe Liz Truss, noul premier al Regatului Unit. În opinia oficialului de la Moscova, politicianul britanic reflectă perfect „criza democrației britanice”.

„Uneori ne întrebăm, oare, în ţări foarte populate şi cu tradiţii democratice puternice şi lungi, nu există nimeni capabil să reprezinte diverse aripi ale puterii în mod demn, profesionist şi înţelept?”, a declarat Maria Zaharova, citată de agenția rusă TASS.

De asemenea, Truss a fost atacată și de Dmitri Medvedev. Fostul președinte susţine că Liz Truss încearcă să o copieze pe Margaret Thatcher, fost prim-ministru al Marii Britanii în anii 90, dar spune că Truss nu are nici 5% din „doamna de fier”.

„Noul prim-ministru: a) un rusofob termonuclear incompetent și mediocru, fără nici o înțelegere de bază a politicii, istoriei, geografiei, dar care vrea să bată Rusia la orice; b) o imită pe Margaret Thatcher, fără a avea nici măcar 5% din abilitățile ei; c) se așteaptă să depășească criza energetică și inflația alimentară rezultate din propriile exerciții delirante de sancțiuni. Se va certa cu toată lumea, va eșua în toate și va pleca în dizgrație, la fel ca predecesoarea ei, Boriska, cea cu părul zbârcit. Ei bine, în Marea Britanie, renumită pentru tradițiile sale, pare să apară o alta”, a declarat Medvedev.