Mare umilință. Rusia râde cu gura până la urechi de Liz Truss, noul premier al Marii Britanii: „E o problemă legată de criza democrației britanice!”

Rusia ridiculizează politicienii din Marea Britanie, poziționați umăr la umăr cu SUA, împotriva Rusiei, pe fondul conflictului din Ucraina. 

07 sept. 2022, 12:49
Mare umilință. Rusia râde cu gura până la urechi de Liz Truss, noul premier al Marii Britanii: „E o problemă legată de criza democrației britanice!”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse,  ironizat-o pe Liz Truss, noul premier al Regatului Unit. În opinia oficialului de la Moscova, politicianul britanic reflectă perfect „criza democrației britanice”.

„Uneori ne întrebăm, oare, în ţări foarte populate şi cu tradiţii democratice puternice şi lungi, nu există nimeni capabil să reprezinte diverse aripi ale puterii în mod demn, profesionist şi înţelept?”, a declarat Maria Zaharova, citată de agenția rusă TASS.

„Problema poate că e legată de criza democraţiei britanice, pentru că acest ‘rezultat’ nu are nimic a face cu alegerea directă a britanicilor”, a mai transmis oficialul instituției conduse de către Serghei Lavrov.

 

Liz Truss, un mare contestatar al lui Vladimir Putin

 

Liv Truss cea de-a treia șefă a guvernului britanic, după Margaret Thatcher (1979-1990) și Theresa May (206-2019). Truss este unul dintre cei mai aspri critici ai Rusiei și ai lui Vladimir Putin.

În campania electorală, Truss a promis scăderi de impozite. 57% dintre cei 142.000 de membri ai Partidului Conservator au votat politicianul britanic să ocupe funcția de șef – executiv al statului.

Truss a fost învestită marți în funcția de prim-ministru, într-un context economic nefavorabil. Creșterea puternică a prețurilor la energie a amplificat scăderea puterii de cumpărare a populației, care a provocat primele mișcări sociale.

Marea Britanie a declarat Rusia „țară agresoare”, motiv pentru care Zaharova nu se așteaptă la o îmbunătățire a relației cu oficialii de la Londra.

 

Liz Truss, considerată un premier mai incapabil decât Boris Johnson şi mai lipsit de carismă decât Theresa May

 

Chiar cetățenii britanici sunt sceptici că Truss este persoana potrivită pentru a conduce ţara în aceste vremuri tulburi.

Doar 14% dintre britanici se așteaptă ca Truss să se descurce mai bine decât premierul anterior, Boris Johnson, în timp ce 27% cred că se va descurca mai rău decât acesta, relevă rezultatele unui recnet sondaj YouGov.

Vezi AICI cine este Liz Truss.