Rusia, reacție tăioasă după ce NATO a anunțat că va dota Ucraina cu arme de ultimă generație: „E complice la crimele regimului Zelenski!”

Continuă războiul declarațiilor, între SUA, respectiv NATO și Rusia. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt de la Ministerul de Externe, a reacționat acid în urma celor mai recente declarații de susținere a Ucrainei, făcute de către Jens Stoltenberg. 

25 nov. 2022, 16:47
Rusia, reacție tăioasă după ce NATO a anunțat că va dota Ucraina cu arme de ultimă generație: „E complice la crimele regimului Zelenski!”

Maria Zaharova, oficialul ministerului condus de către Serghei Lavrov, a decis că e momentul să-l pună la punct pe Jens Stoltenberg, șeful NATO.

Rusoaica susține că „NATO este complice la crimele regimului de la Kiev”, informează Mediafax.

Mesajul a fost publicat pe Telegram, ca răspuns la declarațiile făcute de către secretarul general, Jens Stoltenberg.

„Majoritatea războaielor se termină cu negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa de negocieri depinde de ceea ce s-a întâmplat pe câmpul de luptă. Așa că cea mai bună modalitate de a crește șansele unei soluții pașnice este sprijinirea Ucrainei. Nu ne vom da înapoi”, a fost mesajul belicos al lui Jens Stoltenberg.

 

NATO, trup și suflet pentru Ucraina

 

Sprijinul pentru Ucraina va continua într-un ritm accelerat, a asigurat oficialul NATO.

„Țările aliate oferă un sprijin militar fără precedent și mă aștept ca miniștrii de externe să lucreze pentru a-și spori sprijinul pentru echipamentele neletale. 

La întâlnirea de la București voi cere mai multe contribuții. Pe parcurs, vom ajuta Ucraina să treacă de la sisteme de arme din epoca sovietică la standardele NATO și ne vom întâlni cu Dmitro Kuleba pentru a discuta despre cele mai urgente nevoi și despre sprijinul pe termen lung”, a mai promis Stoltenberg.

Liderul de la NATO susține că Ucraina trebuie susținută cu orice preț.

„Pentru noi, prețul este în bani, pentru ucraineni este în sânge. Dacă îl lăsăm pe Putin să câștige, toți vom plăti un preț mai mare în anii următori. Dacă Putin sau alți lideri autoritari văd că folosirea forței este răsplătită, o vor folosi din nou pentru a-și atinge obiectivele. 

prin urmare, este în interesul nostru de securitate să sprijinim Ucraina. Trebuie amintit că Rusia este agresorul., Ucraina este victima unei agresiuni și Ucraina are dreptul să se apere și noi o ajutăm să facă acest lucru”, a mai punctat Stoltenberg.

În replică, rușii susțin că extinderea NATO, respectiv implicarea SUA în politica Ucrainei reprezintă un semnal de alarmă la adresa Federației conduse de către Vladimir Putin.

Stoltenberg va ajunge în România luni şi are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, respectiv cu premierul Nicolae Ciucă.