Rusia se opune categoric oricărei CURSE a ÎNARMĂRII

Rusia se opune "din principiu" oricărei noi curse a înarmării cu Statele Unite ale Americii pentru că o astfel de abordare ar putea slăbi economia sa, a declarat miercuri consilierul Kremlinului, Iuri Ușakov, fost ambasador al Rusiei în SUA, după anunțul președintelui Vladimir Putin privind consolidarea forței ruse de atac nuclear, relatează AFP și Interfax.

17 iun. 2015, 10:32
Rusia se opune categoric oricărei CURSE a ÎNARMĂRII

Rusia încearcă într-un fel sau altul să reacționeze la amenințările potențiale, dar nu mai mult. Ne opunem oricărei curse a înarmărilor pentru că aceasta ar slăbi capacitățile noastre economice. Suntem împotriva acesteia din principiu’, a afirmat Ușakov, comentând declarația făcută marți de președintele Putin, potrivit căruia Rusia, în cazul unor amenințări la adresa sa, ar putea direcționa forțele sale strategice asupra teritoriului statelor de unde vin aceste amenințări, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Putin: Forţele nucleare ruse vor fi dotate cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale

Vladimir Putin a anunțat marți întărirea forței de atac nuclear a Rusiei, ca răspuns la planurile SUA de a instala armament greu în Europa de Est, declanșând critici din partea NATO care a denunțat o decizie „periculoasă”.