Rusia şi Statele Unite îi cer Damascului să EVACUEZE ARMELE chimice

Secretarul de stat american John Kerry a declarat sâmbătă la Kinshasa că Rusia şi Statele Unite au convenit că Siria trebuie să-şi evacueze imediat stocul rămas de arme chimice.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 20:05
Rusia şi Statele Unite îi cer Damascului să EVACUEZE ARMELE chimice

Cu Serghei Lavrov, „am… discutat despre evacuarea în curs a armelor chimice din Siria… şi am insistat asupra faptului că trebuie să vedem evacuarea restului de 8% rămas în apropiere de Damasc”, a declarat ministrul afacerilor externe american unui grup de jurnalişti.

„Am fost de acord cu Lavrov să lucrăm asupra unui număr de puncte pentru a vedea dacă este posibil să fie accelerat procesul”, a mai declarat Kerry, după ce a discutat cu omologul său rus la telefon.

Washingtonul şi Moscova au ajuns la un acord în septembrie 2013, aprobat de ONU, asupra distrugerii armelor chimice siriene. Semnarea acestui acord a exclus perspectiva unei intervenţii militare a SUA împotriva regimului din Siria.

Citeşte şi Mesajul SFÂŞIETOR al unui copil, victimă a războiului civil din Siria, cu câteva minute înainte să MOARĂ

Acesta a fost acuzat că a lansat un atac chimic lângă Damasc soldat cu sute de morţi în august 2013, dar el a negat întotdeauna că a fost autorul acestui masacru şi a acuzat rebeliunea.