Rusia suspendă autorizaţiile de funcţionare pentru avioanele Boeing 737

Rusia suspendă certificatele de funcţionare pentru avioanele de tip Boeing 737 din raţiuni de siguranţă, după ce o astfel de aeronavă, care efectua o cursă internă, s-a prăbuşit în noiembrie 2013, provocând moartea celor 50 de oameni aflaţi la bord.

06 nov. 2015, 13:49
Rusia suspendă autorizaţiile de funcţionare pentru avioanele Boeing 737

Aproximativ 200 de avioane Boeing 737 sunt folosite de companiile aeriene din Rusia în prezent, însă unii dintre operatorii aerieni şi-au anunţat opoziţia faţă de interdicţia comisiei.

Reprezentanţii companiei aeriane S7, una dintre cele mai mari din Rusia, au anunţat că vor continua să opereze avioanele Boeing 737.

Citeşte şi Ministrul de Externe britanic: Niciun avion cu destinaţia Marea Britanie NU va mai DECOLA din Sharm-el-Sheik

Comisia de Aviaţie Interstatală a anunţat că autorizaţiile de funcţionare pentru Boeing 737 vor rămâne suspendate până când Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA şi Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia (Rosaviatsia) vor acorda un aviz comun pozitiv privind siguranţa de funcţionare a aeronavelor Boeing 737.

Citeşte şi Avionul prăbuşit în Sudanul de Sud nu îndeplinea condiţiile de siguranţă, confirmă producătorul rus

În data de 17 noiembrie 2013, un avion Boeing 737, operat de compania aeriană rusă Tatarstan, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul internaţional din Kazan după ce decolase din Moscova. Toţi cei 44 de pasageri şi cei şase membri ai echipajului au murit în urma accidentului aviatic.