Ministrul de Externe britanic: Niciun avion cu destinaţia Marea Britanie NU va mai DECOLA din Sharm-el-Sheik

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a declarat joi că niciun avion cu destinația Marea Britanie nu va părăsi Sharm el-Sheikh până când nu se va considera că există condiții de siguranță deplină.

RomaniaTV.net
05 nov. 2015, 09:22
Ministrul de Externe britanic: Niciun avion cu destinaţia Marea Britanie NU va mai DECOLA din Sharm-el-Sheik

Întrebat dacă militanții grupării Statul Islamic (SI) s-ar afla în spatele tragediei aeriene, Philip Hammond a declarat: ‘Gruparea SI din provincia Sinai a revendicat responsabilitatea pentru doborârea avionului rus și a făcut acest lucru imediat după prăbușire’.

‘Am analizat toate informațiile existente, inclusiv revendicarea, dar și alte frânturi de informații, și am ajuns la concluzia că există o posibilitate semnificativă’, a declarat ministrul pentru televiziunea Sky.

El a mai declarat că niciun avion cu destinația Marea Britanie nu va părăsi Sharm el-Sheikh până când nu se va considera că este absolut sigur. Hammond a precizat că lucrează cu autoritățile egiptene pentru introducerea de măsuri de urgență pentru repatrierea turiștilor britanici prezenți la Sharm el-Sheik.

Citeşte şi Avionul prăbuşit în Egipt: A fost detectată CĂLDURĂ în jurul aeronavei ce transporta turişti ruşi

Un parlamentar rus a reacționat imediat la această decizie, afirmând că este motivată de opoziția Londrei față de acțiunile Rusiei în Siria, relatează RIA Novosti.

‘Există o opoziție geopolitică la acțiunile Rusiei în Siria’, a spus Konstantin Kosacev, membru al Consiliului Federației, camera superioară a parlamentului rus.

Între timp, compania Kogalîmavia a anunțat că va înceta să opereze avioane Airbus A321 pe perioada în care va efectua verificări adiționale, relatează RIA Novosti, citând agenția rusă de transport Rostransnadzor.