Rusia susţine că a doborât o dronă ucraineană la 220 de km de Moscova

Rusia a raportat anterior atacuri cu drone în mai multe oraşe şi localităţi, unele dintre ele la sute de kilometri de graniţa sa cu Ucraina.

27 mart. 2023, 10:21
Rusia susţine că a doborât o dronă ucraineană la 220 de km de Moscova

Rusia a anunţat că apărarea aeriană rusă a oprit duminică un atac cu dronă ucraineană asupra unui oraş rusesc situat la 220 de km de Moscova, în urma căruia trei persoane au fost rănite, iar mai multe locuinţe au fost avariate, relatează Reuters.

Atacul, care ar fi vizat oraşul Kireevsk, din regiunea Tula, la 220 km sud de Moscova, ar fi implicat o dronă ucraineană Tu-141 Strij.

„O unitate electronică Polie-21 a acţionat împotriva dronei ucrainene şi, ca urmare, sistemul său de navigaţie a fost scos din funcţiune”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Zelenski: Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă

„Drona şi-a pierdut comanda direcţională şi a căzut în apropierea oraşului Kireevsk din regiunea Tula”, precizează sursa citată.

Agenţia de ştiri TASS a citat oficiali locali care au declarat că trei persoane au fost rănite în incident, dar nu este vorba de răni grave. De asemenea, cinci locuinţe ar fi fost avariate.

Explozia, care a avut loc în jurul orei locale 15.20, a provocat un crater mare în centrul oraşului Kireevsk, a declarat pentru TASS un reprezentant al serviciilor de urgenţă locale.

Videoclipurile şi fotografiile de pe reţelele sociale arată un crater plin cu noroi în apropierea unei clădiri cu acoperişul şi pereţii serios avariaţi. Cioburi de sticlă de la ferestrele sparte s-au răspândit pe scara unui bloc din apropiere.

Zelenski le cere europenilor rachete cu rază de acţiune lungă şi avioane de luptă moderne
Kievul nu a comentat deocamdată incidentul, dar de obicei neagă că dronele sale ar survola teritoriul rus provocând daune infrastructurii civile.

Rusia a raportat anterior atacuri cu drone în mai multe oraşe şi localităţi, unele dintre ele la sute de kilometri de graniţa sa cu Ucraina.

Trei membri ai forţelor aeriene ruse au murit la 26 decembrie, când o dronă care ar fi fost ucraineană a fost doborâtă la principala bază pentru bombardiere strategice a Rusiei, în apropiere de oraşul Saratov, după ce a zburase sute de kilometri prin spaţiul aerian rusesc.