Zelenski: Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă

Preşedintele Ucrainei cere ca sprijinul pentru ţara sa trebuie să fie şi mai consistent în acest an, războiul anunţânu-se unul de durată.

27 mart. 2023, 09:49
Zelenski: Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă
Volodimir Zelenski, anunţ decisiv despre soarta războiului. "Mulţumesc fiecărui soldat!"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că este important ca acum la fel ca în urmă cu un an, ucrainenii să îi susţină pe apărătorii ţării şi că lumea trebuie “să audă la fel de intens” că agresiunea Rusiei continuă.

“În mod constant, invariabil, acordăm maximă atenţie situaţiei din prima linie. Bătăliilor brutale care iau viaţa oamenilor noştri în fiecare zi şi necesită mobilizarea constantă a statului şi a societăţii noastre în fiecare zi. Este greşit, este nedrept, când războinicii noştri care vin de pe front au senzaţia că pentru mulţi din spate războiul este terminat deja. Pentru cei care nu sunt doar departe de regiunea Doneţk sau de Nikopol, de Saltivka, de zonele de graniţă ale regiunii Sumî, de Zaporizhzhia… Dar care sunt departe mental de tranşee, de durerea zilnică a ucrainenilor. Acum, la fel ca în urmă un an, nu poţi fi departe mental de război, deşi datorită soldaţilor noştri au loc ostilităţi adevărate departe de mulţi geografic. Acum, la fel ca acum un an, este important ca mulţi ucraineni să ajute la apărarea statului, să ajute la acumularea de sprijin mondial pentru victoria noastră. Dragi ucraineni! Să îi susţineţi pe războinicii noştri ori de câte ori este posibil. Nu uitaţi de campaniile de strângere de fonduri ale voluntarilor şi contribuiţi când puteţi”, a spus Zelenski.

Zelenski: Ucraina nu va ierta decesele şi toate rănile. Teroriştii ruşi vor fi înfrânţi
“Este foarte important ca toţi cei care au influenţă informaţională să participe la munca informaţională. Acest lucru se aplică nu numai jurnaliştilor. Acest lucru se aplică tuturor celor care pot răspândi adevărul despre agresiune. Oricui este capabil să amintească lumii despre bărbaţii şi femeile ucrainene care au trecut prin ocupaţie, prin pierderi… Despre faptul că Ucraina luptă pentru libertate şi dreptate pentru poporul nostru şi pentru toate naţiunile ameninţate de tirania rusă. Lumea trebuie să audă la fel de intens ca anul trecut că agresiunea împotriva Ucrainei continuă. Trebuie să audă că încheierea războiului deja anul acesta, eliberarea Ucrainei de răul rusesc în acest an reprezintă o sarcină comună a lumii civilizate. Civilizat înseamnă, în special, hotărât să apere civilizaţia”, a adăugat el.

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe al Estoniei a luat foc în Kiev
Zelenski a mai spus că s-a întâlnit cu actorul Orlando Bloom. “M-am întâlnit cu ambasadorul UNICEF al bunăvoinţei Orlando Bloom şi cu echipa UNICEF – o organizaţie angajată în sprijinul umanitar şi protecţia copiilor. Orlando Bloom a lucrat semnificativ în această direcţie de mult timp. A fost deja în Ucraina, în Donbasul nostru, chiar înainte de războiul pe scară largă. Şi ştie ce a adus această agresiune, cât de ample trebuie să fie eforturile lumii pentru a o opri, pentru a reface Ucraina după război. Am discutat problema reconstruirii ţării noastre, a infrastructurii noastre şcolare. Apreciez acest ajutor. Am convenit ca echipele noastre să lucreze pe mai multe probleme. În special, este problema întoarcerii copiilor noştri care au fost duşi cu forţa în Rusia şi crearea de adăposturi anti-bombe pentru copiii noştri. Iar al treilea subiect este suportul tehnic al educaţiei la distanţă în acele zone şi regiuni în care este imposibil să studiezi offline din cauza ameninţărilor relevante”.