Rusia va respinge rezoluţia ONU a statelor occidentale privind situaţia din Siria

Rusia va bloca prin veto noul proiect de rezoluție propus în Consiliul de Securitate al ONU de SUA, Marea Britanie și Franța pe tema atacului chimic din Siria, a declarat pentru agenția Interfax vice-ministrul rus de externe, Ghenadi Gatilov.

12 apr. 2017, 15:43
Rusia va respinge rezoluţia ONU a statelor occidentale privind situaţia din Siria

‘Proiectul în forma actuală este inacceptabil pentru noi. Vom vota împotrivă dacă partenerii noștri nu dau curs solicitărilor noastre’, a indicat oficialul rus.

Dezbaterea acestui proiect în Consiliul de Securitate al ONU este programată pentru miercuri.

Președintele Vladimir Putin a cerut o investigație internațională pentru elucidarea atacului chimic care a ucis 87 de persoane pe 4 aprilie în orașul sirian Khan Shaykhun. De asemenea, liderul de la Kremlin a acuzat SUA și partenerii acestora că au decis cine este vinovatul, adică regimul de la Damasc, fără să analizeze faptele și fără să ofere dovezi, potrivit Agerpres.

SUA, Marea Britanie și Franța au prezentat și săptămâna trecută un proiect de rezoluție în Consiliul de Securitate al ONU, dar care a fost de asemenea considerat ‘inacceptabil’ de Rusia, aceasta venind și ea cu un proiect, la rândul lui respins de statele occidentale.

Proiectul propus atunci de SUA, Marea Britanie și Franța nici măcar nu a fost supus votului, iar câteva ore mai târziu armata americană a lansat de pe navele staționate în Mediterana 59 de rachete Tomahawk asupra bazei aeriene din Siria de unde Pentagonul consideră că a fost lansat atacul chimic.