Rusia va SECHESTRA sedii diplomatice americane, dacă SUA nu i le restituie pe cele închise de Obama

Rusia ar putea sechestra proprietăți diplomatice americane de la Moscova și să ia măsuri împotriva școlii anglo-americane din capitala rusă dacă autoritățile americane nu îi restituie sediile diplomatice din SUA închise de Barack Obama, scrie vineri cotidianul Kommersant, preluat de Reuters.

09 iun. 2017, 16:28
Rusia va SECHESTRA sedii diplomatice americane, dacă SUA nu i le restituie pe cele închise de Obama

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la președinție, Hillary Clinton, fostul președinte Barack Obama a ordonat la sfârșitul lunii decembrie expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco, închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland, precum și sancțiuni ce vizează serviciile de informații ruse GRU și FSB, potrivit Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze și să aștepte instalarea noii administrații la Washington conduse de Donald Trump înainte de a lua o hotărâre.

Citând surse diplomatice neprecizate, Kommersant scrie că Rusia dorește să-i fie restituite respectivele sedii înaintea unei eventuale întrevederi dintre Putin și Trump la summitul G20 care se va desfășura la Hamburg (Germania) pe 7 și 8 iulie.

Citeşte şi Vladimir Putin: Rusia şi NATO trebuie să coopereze în lupta împotriva terorismului

Dacă până atunci Rusia nu primește înapoi sediile, atunci ar putea la rândul ei să închidă și să preia unele sedii ale ambasadei SUA la Moscova și să schimbe statutul juridic al școlii anglo-americane din capitala rusă, mai menționează cotidianul citat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi că Moscova încă așteaptă ca SUA să-i restituie acele sedii și a amintit că, dacă acest lucru nu se întâmplă, Rusia ar putea recurge la represalii.


loading...
Partenerii noștri