Rusia va trimite noi nave de război în Mediterană

Rusia va trimite "în zilele următoare" o navă de luptă antisubmarin şi un crucişător lansator de rachete în Mediterana, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat joi o sursă militară rusă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 aug. 2013, 09:46
Rusia va trimite noi nave de război în Mediterană

„Situaţia care se complică în estul Mediteranei cere din partea noastră o anumită adaptare în privinţa forţelor navale”, a declarat pentru agenţia Interfax această sursă din cadrul Statului Major al forţelor armate ruse, informează Mediafax.

Citeşte şi O soluţie militară în Siria va destabiliza Orientul Mijlociu, apreciază Serghei Lavrov

„În zilele următoare, o navă de luptă antisubmarin se va alătura flotei” ruse deja prezente în această regiune, a precizat oficialul. „Mai târziu, i se va alătura un crucişător lansator de rachete din cadrul Flotei Mării Negre Moskva, care tocmai îşi încheie misiunea în Atlanticul de Nord şi va începe în curând o traversare a Atlanticului spre Strâmtoarea Gibraltar”, a adăugat el.

Criza siriană. Barack Obama încearcă să evite greşelile lui George W. Bush

Altă sursă din cadrul Statului Major al forţelor navale ruse a declarat pentru agenţia oficială RIA Novosti că aceste schimbări în Mediterana nu au legătură cu tensiunile privind Siria, ci este vorba despre o „rotaţie prevăzută”.

Puteri occidentale, cu Statele Unite în frunte, păreau să amâne joi un posibil atac militar împotriva Siriei, exprimându-şi totodată – aşa cum a procedat preşedintele american Barack Obama – voinţa de a da o „lovitură de avertisment” Damascului în privinţa folosirii armelor chimice.

Citeşte şi Colaborare pe Axa Răului. Coreea de Sud a încercat să-i livreze Siriei măşti de gaze şi arme