Rusia vrea să-l declare persona non grata pe primarul Chişinăului

Roman Hudiakov, un deputat rus membru al Partidului Liberal-Democrat, i-a propus ministrului rus de Externe să-l declare persona non grata pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care ar conduce, în opinia sa, o politică antirusească, relatează RIA Novosti, în pagina electronică de miercuri, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
18 dec. 2013, 17:31
Rusia vrea să-l declare persona non grata pe primarul Chişinăului

„Îi propun ministrului rus de Externe să-l declare persona non grata pe Dorin Chirtoacă„, a spus Hudiakov miercuri în cadrul unei intervenţii în Duma de Stat.

Deputatul rus a precizat că primarul Chişinăului ar fi interzis săptămâna trecută desfăşurarea unor manifestaţii de Ziua Victoriei.

„Anterior, acest primar inadecvat a propus redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Durerii„, a declarat Hudiakov.
Astfel de acţiuni sunt rezultatul unei politici active a României de a angaja Republica Moldova în sfera sa de influenţă, a subliniat el.

Recent, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie prin care, anual, pe data de 9 mai, în Piaţa Mării Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova va fi marcată Ziua Europei, iar manifestaţiile dedicate Zilei Victoriei vor avea loc la Memorialul „Eternitate”.

VEZI ŞI: Deputat rus: Recunoaşterea limbii române ca limbă oficială în Moldova, un pas spre despărţirea de Transnistria