Rusia vrea să livreze gaze separatiştilor pro-ruşi din Ucraina ca „ajutor umanitar”

Premierul rus Dmitri Medvedev a cerut joi Ministerului Energiei și companiei Gazprom să formuleze propuneri pentru furnizarea de gaze provinciilor separatiste proruse din estul Ucrainei, din punctul de vedere al Moscovei aceste livrări fiind un 'ajutor umanitar', relatează agenția TASS, citată de Reuters și Xinhua.

19 feb. 2015, 13:45
Rusia vrea să livreze gaze separatiştilor pro-ruşi din Ucraina ca „ajutor umanitar”

Rusia vrea să livreze gaze separatiştilor pro-ruşi din Ucraina ca „ajutor umanitar”, a anunţat premierul rus Dmitri Medvedev, potrivit Agerpres.

Medvedev a afirmat în timpul unei ședințe de guvern că Rusia trebuie să ofere gaze regiunilor din Ucraina controlate de rebeli, întrucât autoritățile de la Kiev au întrerupt furnizarea gazelor către aceste regiuni, iar Rusia nu poate lăsa oamenii de acolo ‘să înghețe’.

Separatiştii proruşi pun NOI CONDIŢII pentru încetarea conflictului din Ucraina

Premierul rus a ordonat de asemenea Ministerului pentru Situații de Urgență să livreze alimente și medicamente celor două privincii separatiste, Donețk și Lugansk, inclusiv în localitatea Debalțevo, ultima redută cucerită de insurgenții proruși.

Aceștia din urmă susțin că începând de miercuri, la ora locală 15.00, Ucraina a sistat livrarea gazelor către cele două provincii, iar rezervele lor de gaze stocate se vor epuiza joi în jurul aceleiași ore, astfel că au cerut ajutorul Moscovei.