Separatiştii proruşi pun NOI CONDIŢII pentru încetarea conflictului din Ucraina

"Republicile populare" de la Doneţk şi Lugansk solicită Kievului să respecte noi condiţii, pe lângă prevederile documentului final de la Minsk.

17 feb. 2015, 08:21
Separatiştii proruşi pun NOI CONDIŢII pentru încetarea conflictului din Ucraina

„Republicile populare” de la Doneţk şi Lugansk solicită Kievului să respecte noi condiţii. Separatiştii vor garanţii că Ucraina îşi va menţine statutul de „stat nealiniat”. Declaraţiile au fost făcute de liderul separatist Denis Puşilin, potrivit Interfax.

Republicile separatiste insistă asupra anulării tuturor deciziilor conducerii politice şi militare ucrainene cu privire la operaţiunea „teroristă” din regiunea Donbas.

„Orice reconciliere veritabilă va fi imposibilă atât timp cât aceste decizii şi ordine ruşinoase şi criminale, care au condus la moartea a mii de oameni şi la pagubele oribile, sunt în vigoare. Anularea (deciziilor) lor ar fi un act de pocăinţă din partea oligarhilor de la Kiev, iar populaţia din Donbas va decide dacă-i va ierta sau nu”, a declarat Denis Puşilin.

Acordul de încetare a focului încheiat între Kiev și rebelii proruși a intrat în vigoare la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, prima etapă a planului de pace destinat să pună capăt unui conflict soldat în zece luni cu peste 5.500 de morți în estul Ucrainei.