Rușii au ajuns să bage și copiii după gratii. Imagini sfâșietoare cu o mamă care încearcă să-i explice fetiței sale în lacrimi de ce au fost reținute, după ce au dus flori în memoria ucrainenilor uciși

O mamă, împreună cu copiii ei, au fost arestați în Rusia, după ce au protestat în stradă față de decizia lui Vladimir Putin de a-și trimite trupele să invadeze Ucraina.

02 mart. 2022, 21:05

Un videoclip dramatic a fost postat pe rețelele sociale. Femeia din Rusia încearcă să-i explice fetiței sale, în lacrimi, de ce au fost reținuți de poliție pentru că și-au exprimat părerea despre războiul liderului de la Kremlin.

Femeia și copiii ei au fost să ducă flori la ambasada Ucrainei la Moscova. Copiii aveau desene făcute de ei pe care scria „Fără război” în limba rusă. În jurul cuvintelor copiii au pictat steaguri mici rusești și ucrainene. În dreapta, lângă cele două steaguri a fost desenată o inimă roz.

Poliția rusă i-a arestat, atât pe mamă, cât și pe copiii ei minori.

Poliția i-a ținut mai întâi într-un vehicul de poliție și apoi i-a dus la secție, a spus sociologul Alexandra Arkhipova.

„Telefoanele le-au fost confiscate, iar polițiștii strigă la părinți și le amenință pe aceste mame curajoase că cei mici ar putea fi dați altcuiva în îngrijire, că își vor pierde drepturile părintești”, a mai spus ea, potrivit DailyMail.

Într-un clip video postat pe rețelele sociale, o mamă, Ekaterina Zavizion, și fiica ei, Sofya (7 ani), vorbesc în timp ce stau în spatele unei uși de metal a unei celule. Fata o ține strâns de mână pe mama ei și îi mărturisește că îi este frică.

„Totul va fi bine, ai încredere în mine?”, încearcă femeia să o liniștească pe cea mică.

Mai multe femei, împreună cu copiii lor, au fost arestate și aruncate în duba poliției, pentru a fi reținute de polițiști peste noapte.

Ekaterina Zavizion a povestit despre „iadul” prin care a trecut atunci când copiii ei țipau și plângeau și nu înțelegeau de ce au fost reținuți.

„Vizionasem videoclipuri care arătau oribilul bombardament inuman de la Harkov – și mi-am dat seama că nu mai puteam să stau sub un tufiș tremurând și să mă prefac că nu se întâmplă nimic”, a spus ea.

„Inima mea este sfâșiată de durere și durere. Am avut cele mai pașnice intenții – să depun flori în memoria civililor și copiilor care au pierit în Ucraina”, a continuat femeia.

A mărturisit că a vrut să arate că familie ei nu e indiferentă. Apoi, a fost reținută alături de copii. „Nu eram pregătită pentru asta. Copiii au început să țipe, a fost iad. Doamne, nu voi uita niciodată acele minute. Poate că ar fi fost mai sigur ca familia mea să tacă și să nu plece nicăieri”.

Fotografiile au apărut pe internet după ce un politician rus din opoziție le-a împărtășit cu urmăritorii lui.

În ciuda faptului că Kremlinul nu tolera disidența, protestatarii au sfidat Moscova și au ieșit în stradă împotriva războiului ilegal al președintelui Vladimir Putin din Ucraina, riscând închisoarea și chiar acuzații de trădare.

După începerea războiului în Ucraina, cetățenii ruși au ieșit în stradă în mai multe orașe din Rusia pentru a protesta față de conflictul armat din țara vecină.

Au fost proteste masive la Moscova şi în Sankt Petersburg, asta în pofida ameninţărilor autorităţilor, potrivit cărora protestatarii vor fi aspru pedepsiţi. Zeci de mii de ruşi au ieşit încă de pe 24 februarie, prima zi de război, pe străzi ca să ceară încetarea invaziei ruse. Au avut loc proteste de stradă la Moscova, Sankt Petersburg și peste 50 de alte orașe ale Federației Ruse.

Aproape 7.000 de persoane au fost reținute până acum de poliția rusă în 50 de orașe.

Citește și Proteste de amploare la Moscova şi Sankt Petersburg faţă de războiul din Ucraina: „Până și cei mai turbați susținători ai lui Putin sunt revoltaţi”