Rușii au început să bombardeze intens Odesa. Cel puţin 17 persoane au fost ucise

Cel puţin 17 persoane au fost ucise în cursul unor atacuri asupra unor clădiri din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, atacuri ce survin în contextul în care armata ucraineană tocmai a preluat de la ruşi o insulă strategică pentru controlul rutelor maritime.

01 iul. 2022, 08:48
Rușii au început să bombardeze intens Odesa. Cel puţin 17 persoane au fost ucise

O rachetă lansată de un ”avion strategic” din Marea Neagră a făcut ”14 morţi şi 30 de răniţi” între care trei copii”, potrivit ultimului bilanţ al serviciilor de urgenţă de la Odesa.

O altă rachetă, lansată de acelaşi avion, a lovit alte două clădiri din apropiere, omorând ”trei oameni, între care un copil”, au adăugat echipele de salvare. Operaţiunile de salvare, complicate de un incendiu, continuă.

În primul atac ”a fost lovită o clădire rezidenţială de nouă etaje din regiunea Bilgorod-Nistru”, la aproximativ 80 km sud de Odesa, potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei regiunii Odesa, Serghei Braciuk.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE cu momentul când o rachetă rusească loveşte un bloc de locuinţe din oraşul ucrainean Nikolaev VIDEO

Acest atacuri survin în contextul în care NATO a promis joi sprijinul său neclintit Ucrainei, la încheierea summitului de la Madrid.

Citeşte şi Lovitura decisivă împotriva lui Putin care ar putea opri războiul din Ucraina. Expert al Institutului Hudson: „Un jucător-cheie la Marea Neagră este România”