Ruşii au mai pierdut o navă în Marea Neagră, lovită de o rachetă ucraineană. Fregata Amiral Makarov arde lângă Insula Şerpilor

Datele actualizate ale Statului Major General din Ucraina indică faptul că rușii au pierdut o navă în Marea Neagră. O fregată a fost lovită de rachete în apropiere de Insula Șerpilor.

06 mai 2022, 14:15
Ruşii au mai pierdut o navă în Marea Neagră, lovită de o rachetă ucraineană. Fregata Amiral Makarov arde lângă Insula Şerpilor

Nava a fost lovită de o rachetă ucraineană Neptun. Conform unor informații publicate pe Twitter de mai multe surse, se pare că este vorba de fregata Amiral Makarov, din clasa Amiral Grigorovici, a Flotei marinei ruse din Marea Neagră. Operațiunea de salvare este în curs de desfășurare, mai multe avioane și nave de salvare aflându-se în zonă, supravegheate de drone specializate americane.

Fregata ar fi fost lovită de rachete anti-navă ucrainene în apropiere de Insula Şerpilor.

Citeşte şi Alertă în Marea Neagră. Rusia a adus nave de război şi submarine nucleare lângă România

Fregata Amiral Makarov a fost construită pe 29 februarie 2012 la șantierul naval Yantar din Kaliningrad şi a fost lansată în serviciul Marinei ruse pe 2 septembrie 2015.

După scufundarea dramatică a crucișătorului de rachete Moskva de către o baterie de rachete ucraineană la 14 aprilie, Flota rusă din Marea Neagră nu mai are decât trei nave de luptă de suprafață importante. Cel mai bună și cea mai importantă dintre ele ar putea fi noua fregată de rachete Amiral Makarov.

Iar acest lucru face ca Amiral Makarov, cu o lungime de 409 picioare, să fie probabil cea mai valoroasă țintă pentru echipajele de rachete și operatorii de drone ucraineni.

Citeşte şi Prima fotografie reală a crucişătorului „Moskva”, în flăcări. Cum a fost scufundată de fapt nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră