Ruşii au ucis 87 de civili ucraineni dintr-o singură lovitură, cea mai mare pierdere de vieţi în urma unui atac. Anunţul a fost făcut de Volodimkir Zelenski

Cadavrele a 87 de persoane au fost găsite sub dărâmături în satul Desna, regiunea Cernihiv, după un atac aerian al armatei ruse din 17 mai, a fost declarat preşedintele Volodimir Zelenski, luni, în timpul Forumului Economic Mondial.

23 mai 2022, 16:59
Ruşii au ucis 87 de civili ucraineni dintr-o singură lovitură, cea mai mare pierdere de vieţi în urma unui atac. Anunţul a fost făcut de Volodimkir Zelenski

Astăzi am finalizat lucrările la Desna. În Desna, sub dărâmături, au fost 87 de victime. 87 de cadavre„, a declarat Zelenski, în timpul unei alocuţiuni prin videoconferinţă la reuniunea liderilor mondiali de la Davos.

Vineri dimineaţă, preşedintele ucrainean anunţa că satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti,atacul soldându-se cu mai mulţi morţi. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus. „Există lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia”, a continuat el. „Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a mai  afirmat  Zelenski.

Citeşte şi Cum au fost aprovizionaţi luptătorii de la Azovstal, în timpul asediului. Fondatorul batalionului Azov face dezvăluiri din infern

În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk… Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi”, a mai spus el.

Tot luni, ONU a transmis că’ Europa nu a mai cunoscut un aflux atât de rapid de refugiaţi de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproape 6,5 milioane de ucraineni au părăsit ţara, în mare parte femei şi copii, iar Naţiunile Unite estimează că numărul acestora ar putea ajunge la 8,3 milioane până la sfârşitul anului.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie. Ucraina refuză încetarea focului: „Dacă oprim, ruşii vor încep o ofensivă şi mai sângeroasă”