Ruşii care au luptat în prima linie în Ucraina prevăd infernul pentru recruţii mobilizaţi de Putin: „Sincer, toți vor muri acolo!”

Campania de mobilizare parțială a Rusiei se desfășoară de aproximativ o săptămână. Unii recruți au fost deja trimiși pe front fără nicio pregătire, alții dorm pe pământ în barăci care arată mai mult ca niște celule de închisoare.

28 sept. 2022, 22:26
Ruşii care au luptat în prima linie în Ucraina prevăd infernul pentru recruţii mobilizaţi de Putin: „Sincer, toți vor muri acolo!”

Mulți dintre cei mobilizaţi au fost nevoiți să-şi cumpere ei înșiși rechizitele de bază și truse medicale, iar în unele cazuri recruților li s-au dat arme acoperite de rugină. Portalul independent rus Meduza i-a întrebat pe rușii care se aflau deja în prima linie în Ucraina ce părere au despre mobilizare.

Kiril

„Sincer, toți vor muri acolo. Nu este o armată instruită! Eu, de exemplu, am servit multă vreme ca soldat contractual, apoi am decis să merg pe front în Ucraina. Totuși, eram încă nepregătit pentru ceea ce m-a așteptat acolo. În prima zi, mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea”, a spus Kiril.

„Când am decis să plec în Ucraina, am făcut-o din patriotism. Am crezut că acolo sunt un fel de organizații naziste. Toate canalele din Rusia promovau o astfel de propagandă. Dar imediat ce am trecut granița, mi-am dat seama că noi sunt ocupanții suntem fasciștii”, a adăugat el.

„Din camion, m-am uitat la scenele din jurul meu. Toate acele sate distruse din Harkov. Mi-am dat seama că de fapt distrugem țara şi pe civili. Lumea mea s-a răsturnat, mă simțeam gol în interior. Mi-am dat seama că viața anterioară a fost o ficțiune”, a spus Kiril, citat de Meduza.

„Am petrecut trei zile pe prima linie – și am primit un alt semnal de alarmă când artileria noastră a tras în noi. Apoi au început acele comenzi stupide… Am servit de mai multe ori pe front și îmi dau seama când sunt trimis la sacrificare.

Încercam să avansăm și ne-au aruncat sub foc de mitralieră și artilerie. Ucrainenii aveau sute de soldați și noi doar 40. Am stat în șanț două-trei zile – și am plecat cu primul vehicul pe care l-am văzut. Vreau să le spun tuturor recruților să se întoarcă la Moscova. Dar întrebarea este dacă mă vor crede. Și eu am fost așa, mi-au spus la fel și cei care erau deja în Ucraina, dar nu i-am ascultat”, a spus Kiril. .

„Când mă uit la noii recruți, mă văd acum trei luni. Dar nu am nicio simpatie pentru ei. Aveți de ales, alegeți viața! Bineînțeles, ați putea fi în închisoare, statul vă va considera criminali. Dar voi nu veţi ucide pe nimeni. Nu vei trage în nimeni. Noi suntem cei care suntem fasciști. Nu există alt cuvânt pentru asta”, a adăugat el.

Citeşte şi Europa se pregăteşte de război. O autostradă importantă se închide timp de cinci zile, pentru exerciţii cu avioanele de luptă

Anatoli

„Am primit o citație zilele trecute. Comisarul militar a fost jignit când i-am răspuns şi m-a întrebat de ce vorbesc cu el așa. I-am spus: „Păi, cum pot să vorbesc cu tine , tovarăşe colonel? Am petrecut acolo şase luni ca parte a Grupului Wagner. Mi-a răspuns că nu știe că tocmai m-am întors de pe front și m-a invitat să vorbim”, a spus Anatoli, care se afla în prima linie ca mercenar.

„Nu am cum să merg la interviu. Știu foarte bine că mă vor încătușa, mă vor urca într-un tren și mă vor trimite cine știe unde. Unii dintre prietenii mei au avut de curând copii. De regulă, nu ar trebui fii mobilizat. Dar ei încă îi recrutează. Oamenii se scarpină în cap, nu știu ce să facă. Mulți oameni au împrumuturi și credite ipotecare – cine le va plăti acum?” el a adăugat.

„Nu-mi este clar ce vor să obțină cu această mobilizare. Cel mai bun scenariu este să rămână de rezervă în Donbas şi cea mai rea este o moarte eroică. Mai ales daca sunt scoşi pe front după doar o săptămână de de pregătire. O săptămână nu-i nimic! Unitatile de lupta au nevoie de cel putin o luna, până la o lună şi jumatate”, a mai spus Anatoli.

Ginghis

„Această mobilizare este dovada că armata rusă a fost învinsă și recrutează pe toți și pe toate. Mulți oameni nu înțeleg, dar așa este. În ultima jumătate de an, armata profesionistă rusă a fost distrusă, iar acum au recrutat întreaga rezervă. Am slujit conform contractului și nici măcar noi nu aveam pregătire adecvată”, a spus Ginghis.

„Ce diferență vor face acești recruți în prima linie? Vor muri degeaba. Sunt doar civili care și-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu la un moment dat. Toți cei care se află în prezent în Ucraina vor doar să meargă acasă, vor pe cineva să-i înlocuiască. Ei chiar vor să se întoarcă, inclusiv colegii mei soldați care susțin războiul: „Trebuie să ne odihnim acasă cel puțin o lună sau două, apoi ne putem întoarce și să învingem mizeria fascistă”, a spus el.

Citeşte şi Moldovenii care merg să lupte pentru Rusia vor fi băgaţi la închisoare. Pedepsele ajung până la 10 ani

„Am un prieten care a fost recrutat si ar trebui sa plece in Ucraina in doua saptamani. Am incercat sa-l conving, dar este prea ascultător. Spune ca altfel ar ajunge la inchisoare un an si ca este mai bine să-i ajuți pe alții din front. Aceasta a devenit expresia standard: „Trebuie să-i ajut pe ceilalți”. Dar toți băieții normali au fugit deja de acolo”, a adăugat el.

„Am fost în Ucraina, toți credeam că mergem acolo doar pentru exerciții militare. Am văzut cât de nepregătită era armata rusă. Am mers înainte și ne-au bombardat. Apoi am ajuns la Kiev, am săpat și au început să ne bombardeze din nou. Asta a fost tot războiul. Civilii fugeau de noi, am continuat să intrăm în sate goale. Familiile care au rămas au agățat steaguri albe și au rămas în casele lor”, a spus Ginghis.

„Într-un sat de lângă Kiev, am văzut o familie cu un copil care suferea. Mama lui plângea și îi spunea că nu poate chema o ambulanță din cauza războiului. Copilul suferea, avea cinci ani. Câteva zile mai târziu am aflat că a murit, ceea ce înseamnă că a murit din cauza noastră. Pentru că am intrat Ucraina”, a adăugat el.