Ruşii continuă să bombardeze fără milă civilii din Harkov. Cinci femei au fost ucise la intrarea într-o clădire

În după-amiaza zilei de miercuri, mai mulţi localnici au fost uciși în bombardamentele armatei ruse asupra satului Prishib, districtul Izium, din regiunea Harkov, a declarat şeful administrației districtului Izium, Stepan Maselski.

22 iun. 2022, 23:09
Ruşii continuă să bombardeze fără milă civilii din  Harkov. Cinci femei au fost ucise la intrarea într-o clădire

„Cinci civili au fost uciși. Toate sunt femei şi se aflau lângă intrarea într-o clădire înaltă. Atacul s-a produs miercuri, în jurul orei 13:30”, a spus Maselski. Anunţul acestuia a venit după ce şeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, declarase că cel puțin trei persoane au fost ucise și șase rănite în bombardamentele care au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, din regiunea Harkov. În plus, au fost avariate instalații economice și industriale şi au fost provocate mai multe incendii de amploare, scrie glavcom.ua.

De asemenea, marţi, un bombardament lansat de forțele ruse în regiunea Harkov s-a soldat cu moartea a 15 oameni.

Citeşte şi Suma astronomică necesară pentru reconstrucţia Ucrainei. Şeful BEI estimează costurile la 1.000 de miliarde de euro

În schimb, în regiunea Doneţk, în cursul zilei de miercuri, 9 civili au fost răniți în atacurile forțelor ruse,, după cum a anunțat de șeful administrației militare din zonă, Pavlo Kirilenko. Doi civili din satul Perechistivka, districtul Marinski, au fost uciși, precum și câte unul în Krasnohorivka și Zalizni.

De asemenea, potrivit administrației regionale, locuitori din Sloviansk, Novomikhailivka, Yarovoie, Hrihorivka și Şcerbinivka au fost răniți.

Citeşte şi Rusia simulează atacuri cu rachete asupra ţărilor baltice. Un elicopter al său a intrat în spaţiul militar al Estoniei